Nowhere extreme festival – festival ekstremnih sportova i elektronske muzike

Puzzle Group, kao jedan od lidera na polju omladinskih party putovanja, već četvrtu godinu za redom organizuje nezaboravan događaj u netaknutoj prirodi. Nowhere extreme festival (NEF) je kombinacija ekstremnih sportova: rafting, free climbing, alpinizam, paint ball i elektronske muzike pod otvorenim nebom. NEF se događa u periodu prvomajskih praznika od 1. do 4. maja  na reci Tari na granici između Crne Gore i BiH. Glavni razlog za ovakav događaj jeste potreba mladih da pobegnu iz grada i uživaju u netaknutoj prirodi sa kombinacijom dobre muzike i ekstremnih sportova.

Svake godine veliki broj mladih iz Srbije i regiona odabere da pobegne iz gradske gužve i spas potraži u čistoj prirodi. Još ako se tu nađe veliki broj mladih i dobra muzika, provod je zagarantovan. Posetioci ovog originalnog festivala su oduševljeni boravkom u šatorima i bungalovima, kao i mogućnošću da osete pravi adrenalin raftovanjem niz 12 bukova reke Tare koja u delu svoga toka pravi najdublji kanjon u Evropi, a drugi po dubini u svetu. Stranci se posebno oduševe čistoćom reke i mogućnošću da piju vodu direktno iz Tare. U toku adrenalinskog dana svi učesnici festivala mogu da prelaze koturom preko reke, spuštaju se niz stenu kao i da igraju neku od poznatih paint ball igara kao što je “catch the flag”. A kad padne mrak iznad kanjona, počinje festival pod otvorenim nebom sa izvođačima različitih pravaca elektronske muzike. Ispred publike je bina a iznad nebo prepuno zvezda koje ne mogu da se vide u gradu punom smoga. Ovo se jednostavno treba doživeti.

Ove sezone već drugi put za redom festival je dobio novu dimenziju time što mladi DJ-evi imaju priliku da se takmiče na NEF-u i osvoje neke od sjajnih nagrada. Na festival mogu učestvovati svi koji svoje radove nisu izdali za neki veći label. Postoji tačno definisana procedura gde takmičari šalju svoj mix u trajanju od 20-25 minuta i njihovu biografiju. Radovi se šalju u mp3 formatu nakon čega se podižu na mixcloud kanal u segmentu namenjenom za takmičenje. Svi miksovi treba da budu u nekim od podgrupa elektronske muzike (Commercial House, EDM, Deep/Tech/Techno).

Svi miksevi koji budu imali preko 100 preslušavanja ulaze u završni krug. Publika ima pravo da glasa do 20. aprila u ponoć kada će 6 najboljih na osnovu broja fejvova + 9 najboljih na osnovu kvaliteta materijala izabranih od strane žirija sastavljenog od renomiranih DJ-eva osvojiti nastup na NEF-u.

Žiri i publika će na samom festivalu odrediti pobednike koji će osvojiti vredne nagrade.

Za više informacija: http://www.puzzlegroup.org/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *