PRVA SOCIAL MEDIA AKADEMIJA

Svakog dana rađaju se nova zanimanja i nove prilike za posao dok formalno obrazovanje kaska za trendovima i stvara prazninu u tržištu rada. Trenutno, većina kompanija, organizacija i javnih ličnosti ima profile na društvenim mrežama i koriste ih za komunikaciju sa korisnicima, fanovima i sledbenicima. Međutim, stručnjaci za marketing na društvenim mrežama, iako sve traženiji, sve ređe mogu da prihvate nove poslove jer su prezauzeti.

Iako u drugim oblastima nezaposlenost raste, sve su šanse da ne postoji stručnjak za društvene mreže u Srbiji koji nema stalan posao ili barem honorarni angažman. Kako sve više organizacija gradi i ojačava svoje prisustvo, potrebno im je sve više ljudi koji poseduju znanje o marketingu na društvenim mrežama.

Upravo zato u aprilu kreće prva kompletna Social Media akademija u Srbiji koja planira da svoje učesnike osposobi za novo tržište rada i poveća zapošljivost stručnih kadrova dajući im novu veštinu – marketing na društvenim mrežama. Social Media akademiju pokreće udruženje SEE ICT kao deo svoje misije razvoja tehnološkog preduzetništva i povećanja zapošljivosti i samozapošljivosti mladih u Srbiji.

“Predavanja su osmišljena tako da ponude praktična znanja i pripremu za tržište rada. Pobrinuli smo se da obezbedimo sjajne predavače, puno primera dobre prakse i studija slučaja, a najboljim polaznicima nudimo i mogućnost stručne prakse. Želimo da naši učesnici osete atmosferu radnog mesta pre nego što se zaposle, a takođe su u planu pripreme za razgovore za posao kao i lični projekti koje će učesnici moći da uključe u svoj poslovni portfolio”, izjavila je jedna od kreatorki kursa Dunja Lazić.

Social Media akademija počinje sa predavanjima u aprilu, prijave su otvorene i svi zainteresovani su pozvani da se što pre prijave jer je broj mesta ograničen radi garancije kvaliteta. Više informacija možete naći na www.smakademija.rs!

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *