Dan poezije Sekcije scenskih umetnosti Filološkog fakulteta

Dan poezijePovodom Svetskog dana poezije, Sekcija scenskih umetnosti Filološkog fakulteta organizovala je projekat pod nazivom Dan poezije Sekcije scenskih umetnosti Filološkog fakulteta. Treći projekat Sekcije održaće se u četvrtak, 26. marta u sali 11 na Filološkom fakultetu od 20.15 časova.

Sekcija scenskih umetnosti je pripremila raznovrstan program.

Veče će otvoriti nastup hora Katedre za iberijske studije Los Jaleos, koji će izvesti pesme Un año de amor (Luz Casal) i Bailando (Enrique Iglesias).

Hor je osnovan 2012. godine, a iza sebe ima nastupe na Dobrotvornoj poetsko-muzičkoj večeri, republičkom takmičenju srednjoškolaca, za Dan Kube i prijem brucoša.

Nakon sazvanog konkursa, članovi audicione komisije, koju su činili dva profesora sa Katedre za srpsku književnost sa južnoslovenskim književnostima, odabrali su dvadesetoro studenata sa Filološkog, Filozofskog i Fakulteta organizacionih nauka, koji će recitovati autorsku poeziju.

 1. Adrijana Ranković – „Penelopin san“;
 2. Aleksandar Lazić – „Među redovima breza”;
 3. Aleksandra Batinić – „Rekvijem”;
 4. Aleksandra Stojić – „Non omnis moriar”;
 5. Anđela Bulajić – „Lutala sam”;
 6. Dorijan Dobrić – „Disanje”;
 7. Igor Vesović – „Varljivi sni”;
 8. Jelena Jović – „Jutro, 30. maja”;
 9. Jovana Tutić – „IV”;
 10. Lazar Brajković – „Oskrnavljeni spas”;
 11. Đorđe Kuzmanović – „Vreme”;
 12. Lidija Lazić – „Četiri zida i grad”;
 13. Marija Dragnić – „Trag u srcu pustinje”;
 14. Marko Lješević – „Dedu “;
 15. Nađa Parandilović – „Poklopilo”;
 16.  Rastko Vojvodić – „Esta noche es solo nuestra”;
 17. Sara Arva – „Dlanovi”;
 18. Sonja Jeremić – „Ž”;
 19. Stefan Gasić – „Potražnja”;
 20. Željana Andrić – „Odjeci zavičaja”

Saradnja sa Fakultetom muzičke umetnosti je ostvarena još prilikom prvog projekta Sekcije, Dobrotvorne poetsko-muzičke večeri „Čemu umetnost u oskudno vreme?”, pa će se na Danu poezije svojim kolegama pridružiti i muzičari, kompozitori i solisti.

Danilo Milojković, student Fakulteta muzičke umetnosti, biće muzička pratnja na gitari određenoj autorskoj poeziji, ali će nastupiti i samostalno sa numerom A. Barrios – Valcer op. 8 no. 4.

Takođe će nastupiti Nina Palinkaš – violina, Ana Krstajić – klavir i Petar Vujačić – glas.

Nikola Semić (violina) će numerom Pastorala za solo violinu G-mol Borivoja Popovića zatvoriti ovo veče.

Treći projekat Sekcije scenskih umetnosti Filološkog fakulteta je organizovan uz zajednički rad svih članova. Organizovani su voditelji, volonteri, fotografi, dizajner plakata i tehnička podrška.

Očekujemo dosta gostiju, studenata i profesora. Pozvali smo sve Katedre i Dekanski kolegijum. Na ovome smo radile nekoliko nedelja, čak i na studentskoj konferenciji Prvi svjetski rat u knjizevnosti u Andrićgradu prethodnog vikenda, gde smo izvodili predstavu Pokondirena tikva. Veoma smo motivisane i jako želimo da ovo uspe. Želimo da ovo postane tradicija na Filološkom fakultetu. Verujemo da svi ti talentovani ljudi neće proći nezapaženo – poručuju koordinatorke Sekcije Zorana Manić i Ljiljana Pajović.

Dizajner plakata: Jelena Rajačić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *