Umeš Muki – Osnivač međunarodne organizacije „Institut za održivo liderstvo“

Studentska organizacija Mreža za poslovni razvoj u okviru projekta Škola poslovnih veština u saradnji sa Studentskim parlamentom Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju organizuju otvoreno predavanje na temu „Uticaj inovacija na socijalno preduzetništvo“.

Predavanje se održava u četvrtak, 26. marta  sa početkom u 18 časova na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju Univerziteta Singidunum, Bulevar Zorana Đinđića 44.

Umeš Muki je diplomirao telekomunikacije u Indiji, završio je master u menadžmentu u Francuskoj, a trenutno je na doktorskim studijama. Osnivač je međunarodne organizacije „Institut za održivo liderstvo“, koja ima za cilj pronalaženje novih liderskih znanja i veština neophodnih za rešavanje izazova u 21. veku. Tokom svoje karijere aktivno se bavi pitanjima mladih. Dobitnik je Tesla srebrnog novčića za svoje doprinose u oblasti omladinskih pitanja. Nagrađen je titulom Počasnog krsta ambasadora UNESCO kluba na Univerzitetu Sorbona.

Predavanje gospodina Mukija se održava u okviru projekta Škola poslovnih veština, koje organizuje studentska organizacija Mreža za poslovni razvoj u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih država u Srbiji. Cilj projekta je da pruži mladima znanje i veštine sa kojima se ne susreću u toku redovnog obrazovanja, a sve kako bi se smanjila nezaposlenost i kako bi se unapredio i što bolje iskoristio intelektualni potencijal mladih ljudi u zemlji. Neke od tema kojima se Škola poslovnih veština bavi su: preduzetništvo, liderstvo, diplomatski odnosi, komunikacija, odnosi sa javnošću, timski rad, psihologija uspeha, poslovna etika, ljudska prava, lokalni razvoj, demokratija.

U okviru projekta učestvovali su brojni domaći i strani predavači: dr Džon Lenoks (profesor sa Univerziteta Oksford), dr Jurgen Spis (direktor instituta za Humanističke nauke), Vanja Udovičić (ministar omladine i sporta u Vladi Srbije), Gi Đoken (izvršni direktor UNESCO centra za mir iz Vašingtona), Uve Fredhajm (generalni direktor kompanije Telenor u Srbiji), Nj.E. Nils Ragnar Kamsvag (ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji), Dragana Roter (rukovodilac korporativnih komunikacija kompanije Vip mobajl) i mnogi drugi.

Nova sezona je započeta predavanjem dobitnice Nobelove nagrade za mir za 2003. godinu, dr Širin Ebadi iz Irana, koje je održano 22. oktobra 2014. godine u Beogradu.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *