SOLIDay 2015 – konferencija posvećena softverskoj arhitekturi i dizajn pattern-ima

Udruženje PHP Srbija nastavlja tradiciju održavanja događaja posvećenih programiranju, ovoga puta sa konferencijom pod nazivom SOLIDay, koja će biti održana 30. maja u konferencijskoj sali Hale 4 Beogradskog sajma.

U pitanju je stručna konferencija fokusirana na softversku arhitekturu, dizajn pattern-e i dobre programerske prakse. SOLIDay će biti prva konferencija ovog tipa u našoj zemlji i jedna od retkih PHP konferencija u svetu koja je posvećena isključivo ovim važnim aspektima programiranja. Posetioci će biti u prilici da prisustvuju predavanjima poznatih inostranih stručnjaka i profesionalaca iz sveta PHP programskog jezika. Kompletna lista tema o kojima će biti reči i njihovih predavača izgleda ovako:

  • “Designing a Model Architecture” – Shawn McCool
  • “Getting started with Dependency Injection” – Rob Allen
  • “Identity” – Mathias Verraes
  • “Sylius under the hood” – Paweł Jędrzejewski
  • “Extremely defensive PHP” – Marco Pivetta
  • “The Seven Deadly Sins Of Object Orientation” – Brandon Savage

Udruženje PHP Srbija čini tim stručnjaka i entuzijasta, okupljenih sa ciljem popularizacije i promocije samog PHP programskog jezika. Ovo udruženje je u prošlosti organizovalo niz događaja i konferencija, od kojih se posebno izdvaja PHP T-Day. Ako se SOLIDay pokaže kao uspešan, PHP Srbija planira da ga učini redovnim, tako što će ovu konferenciju organizovati jednom godišnje.

Velike zasluge za održavanje SOLIDay konferencije imaju i njeni sponzori. Najveću zahvalnost dugujemo kompaniji Humanity koja drugi put zaredom kao generalni sponzor konferencije pruža podršku PHP zajednici u Srbiji. Pored kompanije Humanity kao platinum sponzora, značajnu podršku pružile se i sledeće kompanije: Performance Technologies – zlatni sponzor, HelloWorld – srebrni sponzor, a bronzani sponzori konferencije su kompanije Deploy, Boutsourcing, Arbor i Mainstream.

Humanity is cloud-based workforce management software fueled by a commitment to innovation, iteration, and a customer-centric approach.

Manage the entire life-cycle of your employees with Humanity’s comprehensive business management platform. Our platform brings together usability, beautiful  design, and custom features in order to help managers and employees better organize and stay connected through our evolving suite of apps.

Headquartered in San Francisco, with offices around the globe, we are connected by a culture that promotes creativity, teamwork, and transparent leadership.”

Broj mesta za ovaj događaj je ograničen, karte možete kupiti na zvaničnom sajtu konferencije ili preko portal NonStopShop.


Pročitajte još: NEMANJA ČEDOMIROVIĆ, PHP SRBIJA: „DRŽAVA TREBA DA ULAŽE U IT ZAJEDNICU, A NE U MALINE“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *