Red Bull Gravity Challenge – Pazi padaju jaja!

Tokom aprila i maja u Srbiji će se održati neobično takmičenje u bacanju jaja pod nazivom Red Bull Gravity Challenge. Cilj takmičenja je baciti jaje sa 15 metara visoke platforme, a da ono ostane čitavo!

P-20141023-00014_News (1)

Da li ste ikada razmišljali da se uhvatite u koštac sa Njutnom? Mislite li da je moguće pobediti njegov zakon gravitacije? Pravo je vreme da pokušate da prizemljite jaje sa visine od 15 metara i postanete prvak Red Bull Gravity Challenge-a!

Kada je starom, dobrom Njutnu pre više od 300 godina pala jabuka na glavu, nije ni slutio da će njegov zakon izazvati neke od najkreativnijih mladih mozgova u nadi da svojom mudrošću mogu da pobede gravitaciju. Na ovom neobičnom studentskom takmičenju će se koristiti živa jaja, a cilj je da jaje ostvari let i ne postane omlet. Red Bull Gravity Challenge je takmičenje koje se održava širom sveta, a za učešće se mogu prijaviti timovi sastavljeni od 3 člana koji će uključiti svoje vijuge i napraviti originalnu letelicu koja će pomoći jajetu da preživi pad.

P-20141017-00066_News (1)

Takmičenje će se održati u 4 grada u Srbiji – Kragujevac 22.aprila., Niš 24.aprila., Novi Sad 29.aprila i Beograd 09.maja a prijavljivanje traje do 5. aprila i vrši se preko sajta www.redbullgravitychallenge.rs

Pobednički tim očekuje sličan let kao i njihovo jaje, ali sa nešto veće visine i u tandemu sa instruktorima padobranstva.

P-20141017-00067_News (1)

Takmičenje možete pratiti na Instagramu i Twitteru uz korišćenje #letaneomlet

Za sve dodatne informacije nikola.nedeljkovic@ad.redbull.com

Fotografije: Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool, Thiago Diz / Red Bull Content Pool, Sergey Illin/Red Bull Content Pool

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *