„Vitez fest“ – Spoj bajkovitog vremena i modernog doba

Multimedijalni viteški spektakl „Vitez fest 2015“ biće održan na Beogradskoj tvrđavi 4. 5. aprila. Ovaj festival ima edukativne sadržaje, ali i istorijski, kulturni i običajni značaj.

Kroz kreiranje i produkciju jedinstvenog spektakla za decu i turiste, „Vitez fest“ na inovativan i edukativan način povezuje bajkovito vreme vitezova i moderno doba, Beogradsku tvrđavu Despota Stefana i Kamelot Kralja Artura, viteške turnire i kompjuterske igrice, srednjоvekovne haljine i visoku modu, teatar i multimedijalne instalacije, dvorsku muziku i tehno, kovani mač i hologram, Srbiju i svet.

Manifestacija će biti održana pod sloganom „Klinci i klinceze, postanite prinčevi i princeze“ i njeno održavanje se poklapa sa obeležavanjem pravoslavnih praznika, Vrbica i Cveti.

U muzičkom delu programa nastupiće poznate grupe i izvođači: Legende, Madam Piano, ansambl Renesans, Hazari, Aca Seltik, poznati glumci, dečji horovi i drugi. Takođe, posetioci će moći da se upoznaju sa vajarstvom i ikonopisanjem, da prisustvuju izložbama, a predviđen je i pozorišni i sportski viteški program. U okviru manifestacije biće organizovan crkveni program sa predavanjima, kao i sajam srednjovekovne hrane „Gozba“.

Ceo program manifestacije možete pogledati ovde.

„Vitez fest“ organizuje Kraljevski red vitezova uz podršku Grada Beograda, „Beogradsketvrđave“, Turističke organizacije Beograda i Srbije, Privredne komore Beograda i drugih.

Kraljevski red vitezova organizuje na Beogradskoj tvrđavi viteške spektakle od 2004. godine.

Ulaz je slobodan!

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *