E&Y – „Start Young-Take the Lead“

Ernst & Young, revizorsko-konsultantska kompanijaje, po drugi put, održala takmičenje u rešavanju studije slučaja za učenike srednjih škola, pod nazivom „Start Young-Take the Lead“. Takmičenje je održano 8. aprila na Univerzitetu Singidunum i na istom je učestvovalo sedam timova učenika beogradskih srednjih škola i jedan tim Ekonomske škole iz Niša.

Takmičenje je organizovano u okviru E&Y strategije za razvoj talenata i svi takmičari su pokazali zavidne sposobnosti u rešavanju studije slučaja, tim pre što je ovo prvi put da se susreću sa ovakvim vidom takmičenja.

EY

Jedan od članova žirija i rukovodeći partner kompanije E&Y u Srbiji, gospodin Stiven Fiš rekao je o ovogodišnjim učesnicima: „Mislim da su ovogodišnji učesnici u rešavanju studije slučaja bolji od učesnika prošle godine. Kvalitet prezentovanja, tehničke karakteristike samih prezentacija su ove godine podignute na još viši nivo. Način na koji su prezentovali je daleko bolji i imali smo veći broj timova, u odnosu na prethodnu godinu. Tako da je, slobodno mogu reći, sve generalno poboljšano. Nadam se da će se sve to nastaviti i u budućnosti i da ćemo uskoro imati mnogo više. Smatram ovo odličnom prilikom za perspektivne mlade ljude, ali bih takođe dodao da ne mislim da je ovo takmičenje namenjeno svima. Mislim da možemo mnogo da učinimo za srednjoškolce u Srbiji i neki od njih jednostavno jako žele da budu uključeni u sve ovo, a drugi možda ne baš u tolikoj meri. Ali činjenica da oni u tim godinama i na taj način prezentuju rešenja pred stručnim žirijem na jeziku koji nije njihov maternji, je zaista impresivna. Takmičenje koje je održano danas pokazuje koliki talenat postoji među mladim ljudima ovde. Neophodno je prepoznati i usmeriti taj talenat, činjenica je da on ovde postoji, ali ono što je mnogo važnije je šta će se dogoditi nakon toga. Zato je neophodno da obratimo pažnju na njih i pružimo im ono što je neophodno kako bi isti razvijali.“

EY

Pobedu je odneo tim XIV beogradske gimnazije u sastavu: Aleksa Srbljanović, Andrej Petrović Rastko Sekić. Jedan od članova pobedničkog tima, Aleksa Srbljanović, rekao je kako je ova pobeda za njega i njegov tim jako značajna, jer predstavlja potvrdu truda koji je, zajedno sa svojim timom uložio, kao i da će i u budućnosti verovatno nastaviti da se takmiči u rešavanju studije slučaja.

EY

Osim pobedničkom, kompanija Ernst & Young, obezbedila je i članovima sledeća četiri tima mogućnosti da konkurišu za E&Y stipendiju do kraja školovanja, Univerzitet Singidunum je za prva tri tima obezbedio stipendije i povlastice prilikom studiranja na njihovom univerzitetu, a u saradnji sa Devana Technologies profesori i mentori najboljih timova biće predloženi za godišnju nagradu „Najbolji edukatori Srbije“ u okviru projekta Udruženja za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić“.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *