Tarski uranak – Tri dana aktivnog doživljaja kraljice planina

Naslovna Tara

Doživi Taru na potpuno nov i neočekivan način, započni avanturu jer „čovek je mlad sve dok se ne boji da započinje“, a mi volimo da kažemo i sve dok želi da putuje.

Avantura, druženje i zabava vas čekaju na trećem po redu TARA NATURE FEST-u!

Planina Tara je zbog svojih prirodnih karakteristika, zaštićena kao Nacionalni park. Poznata je po svojim dubokim i divljim kanjonima i klisurama kao i bujnim i gustim autohtonim četinarskim šumama, koje je čine jednom od najšumovitijih planina Evrope. Najpoznatija biljna vrsta na Tari je Pančićeva omorika, koja ujedno predstavlja i endemsku vrstu.

Na TARA NATURE FEST-u ove godine očekuju vas, pored raftinga, splavarenja, hiking-a, hajdučkih igara i potpuno nove viteške igre (streličarstvo i viteški boj) koje će vam predstaviti udruženje “Beli orlovi”, i novo širenje emocija sa Banetom Lalićem MVP!

Program putovanja prvog dana obuhvata hajdučke igre – bacanje kamena sa ramena, skok u dalj, natezanje konopca. Hajdučke igre nastavljaju se viteškim igrama, srednjovekovni viteški turnir i streličarstvo, nakon čega sledi žurka dobrodošlice – karaoke.

VitezoviZa drugi dan je planiran fakultativni izlet kroz istoriju i podsećanje na duh minulih vremena. Na vožnju  „Šarganskom osmicom“  popularnim „Ćirom“, nadovezuje se poseta „Drvengradu“ – jedinstvenom etno kompleksu Emira Kusturice gde ulice nose imena Če Gevare, Dijega Maradone, Felinija…Ovde se svake godine održava filmski festival „Kustendorf“ na kome gostuju Nikita Mihalkov, Džoni Dep, Džim Džarmus i drugi. Za kraj dana je ostavljena poseta Višegradu i Andrićgradu.

Za one željne adrenalina, ovaj dan je planiran i za odlazak na rafting rekom Tarom.

Sarganska osmicaDrvengrad

Poslednjeg dana je u planu planinarenje do jednog od najlepših vidikovaca na Tari – Banjska stena. Sa vidikovca se pruža fenomenalan pogled na jezero Perućac, reku Drinu i područje Osata u Bosni i Hercegovini. Nakon povratka, odjava iz odmarališta i polazak na jezero Perućac, i fakultativno splavarenje Drinom od Perućca do Rogatice.

Banjska stena Perucac

Nešto više o programu i uslovima putovanja možete pogledati na TARA NATURE FEST 2015

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *