Zauzmi svoje mesto – Vruća stolica

vrucastolicaZahvaljujući vodećim kompanijama i predavačima, a drugu godinu za redom u organizaciji FON-ovog centra za razvoj karijere, Vruća stolica će omogućiti studentima da prođu kroz sve korake pri zapošljavanju. Ovaj projekat podrazumeva dva dela i to “dane teorije” i “dane intervjua”. Predavanja i radionice će se održati na Fakultetu organizacionih nauka 23. i 24. maja, a intervjui u kompanijama počevši od 4. juna.

Teme koje će se teorijski obraditi su vezane za poslovnu komunikaciju, poslovni dress code i pisanje CV­-ja, da bi se zatim u saradnji sa kompanijama studenti zaista oprobali na mestu kandidata za posao. Najvažnije što će studenti dobiti učestvujući na ovom projektu je povratna informacija od kompanija o tome kakav su utisak ostavili na intervjuu i šta bi još trebalo da unaprede kako bi bili konkurentniji na tržištu rada.

Na danima intervjua moći će da učestvuju i studenti koji nisu učestvovali u danima teorije. Za drugi deo projekta studenti će se prijavljivati tako što će slati svoj CV, kao što bi bio slučaj i u situaciji prijave za posao.

I ovaj, kao i prethodni put, na intervjuima postoji mogućnost osvajanja prakse ili zaposlenja. Prošle godine u sklopu Vruće stolice dodeljeno je deset stručnih praksi studentima koji su se najbolje pokazali u kompanijama koje su tada podržale projekat, a to su: DeltaHolding, Idea, MKGroup, AdriaMedia, Erstebanka, SocieteGenerale, Frikom, JTI, Microsoft.

FON-ov centar za razvoj karijere je studentska organizacija koja već jedanaestu godinu radi na organizovanju i realizaciji projekata koji studentima pomažu u razvijanju sposobnosti i znanja koji se visoko cene na današnjem tržištu rada.

Više informacija o seminaru potražite na sajtu fonovcentar.rs, a pratite i zvaničnu Facebook stranicu projekta Vruća stolica, kao i zvanični Twitter i Instagram nalog FON-ovog centra za razvoj karijere.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *