Belgrade Youth Fair – Tvoja šansa

U Beogradu će se od 11. do 13. maja, u prostorijama Mikser House-a, održati Belgrade Youth Fair, prvi beogradski sajam za mlade, koji će okupiti najveće kompanije u zemlji i regionu, ali i institucije od značaja za kvalitet života mladih u Srbiji. Sajamski deo će trajati 11. i 12. maja, od 11 do 19 časova, a 13. maj je rezervisan za kulturno-zabavni program, koji počinje u 18 časova.

Cilj ove manifestacije, koju organizuje omladinska organizacija EKOF Media Group, jeste povezivanje mladih sa kompanijama i institucijama, kao i da se mladima, u okviru besplatnih predavanja, radionica i edukacija, pruži prilika da prošire svoja znanja iz različitih sfera, kao što su biznis, mediji, kultura, zdravstvo, turizam, informacione tehnologije i mnoge druge.

U okviru događaja, srednjoškolci će moći da se bolje upoznaju sa radom i organizacionom strukturom izlagača i da na osnovu interakcije sa njima dođu do zaključaka o tome koji su obrazovni profili najtraženiji u kompanijama za koje su zainteresovani, i koje obrazovne profile i kompetencije kompanije zahtevaju da bi nekoga zaposlile.

Studentima će biti pružena šansa da se upoznaju sa načinom funkcionisanja najvećih kompanija i institucija, kao i usvajanja novih znanja i veština. Pored toga, steći će mogućnost da učestvuju u programima prakse i zapošljavanja koje izlagači na sajmu mogu ponuditi. Sve što zainteresovani mladi ljudi treba da urade da bi aplicirali jeste da ponesu nekoliko kopija svojih biografija i ostave ih na štandovima izlagača za čije su programe prakse zainteresovani. Takođe, studenti mogu već od sada da šalju svoj CV na mail cv@youthfair.rs, koji će biti na raspolaganju svim kompanijama sve do narednog sajma.

U večernjim terminima sva tri dana mladi će biti u prilici da uživaju u kulturno-zabavnim aktivnostima, kao što su nagradni kvizovi, izložbe i svirke. Događaj će imati i humanitarni karakter tako da će za vreme čitavog njegovog trajanja biti prikupljana materijalna sredstva, odeća i knjige za decu bez roditeljskog staranja, a ujedno će se vršiti i promocija volontiranja.

Posetioce očekuju i popusti na usluge izlagača, kao i sertifikati za sve učesnike edukacija na samoj manifestaciji. Ulaz je besplatan za sve.

Za više informacija posetite sajt www.youthfair.rs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *