FON i AIESEC na događaju StartUp-ovanje ! Preduzetništvo – kako i zašto

U petak, 15. maja, od 18h, na Fakultetu organizacionih nauka održaće se predavanje „StartUp-ovanje, 2. epizoda“. Cilj predavanja je da među studentima pokrene raspravu o preduzetništvu i pokretanju start up-a i pruži im priliku da čuju uspešne ljude koji su pokrenuli sopstveni biznis.
Među predavačima će se naći kompanija PSTech, koja je pre 19 godina bila još jedan preduzetnički projekat, a danas zapošljava više od 300 ljudi. Na događaju će biti predstavnici ICT Hub-a, dok će govoriti i predstavnici Fakulteta organizacionih nauka.
Fakultet organizacionih nauka, zajedno sa međunarodnom studentskom organizacijom AIESEC, ovoga leta studentima FON-a pruža mogućnost da steknu praktično iskustvo u radu sa inostranim start up-om i tako se na najbolji mogući način pripreme za sopstvenu karijeru i nauče kako mogu pokrenuti sopstveni biznis.
Više o tome možete saznati na sledećem linku.
Start up je odlična prilika za sticanje širokog spektra profesionalnih veština. AIESEC je, uz podršku Fakulteta organizacionih nauka, pokrenuo projekat Global Enterpreneurs. Projekat se zasniva na profesionalnom usvršavanju u vidu prakse koja traje 4-6 nedelja, a cilj projekta je da studentima tokom leta pruži priliku da volontiraju širom Evrope. Opis poslova na praksi je raznovrstan, volonteri će imati priliku da se bave marketingom, prodajom, poslovnom administracijom i IT oblastima. Osim toga, steći će uvid u razvoj i funkcionisanje start up-a, razviće preduzetnički duh i susresti se sa izazovima rada u internacionalnom i multikulturalnom okruženju. Fakultet organizacionih nauka je prepoznao vrednost ovog projekta i finansiraće šestoro najboljih kandidata za odlazak na praksu.

Prijave za projekat biće otvorene dve nedelje, dok će se same prakse dešavati tokom leta. Za projekat se možete prijaviti na sledećem linku. Više informacija pronaći ćete na linku.
Prijave su otvorene do 15. maja 2015. godine.

Dođite na FON, 15. maja, u 18h i saznajte više!

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *