Start Srbija – Znam da možemo

Sa velikim zadovoljstvom Vas pozivamo na svečano otvaranje najvećeg domaćeg startap događaja, ove godine pod nazivom „Start Srbija – Znam da možemo” u subotu, 16. maja u 12 časova u velikoj sali Doma omladine.

Tim povodom, od organizatora, predstavnika Startit-a, organizacije koja je lansirala domaću startap scenu pre tačno pet godina i stvorila osnove da se u Srbiji kreira i razvija tehnološki ekosistem, dobićete sve detaljne informacije o rezultatima koje su ostvarili do sada, zatim analizu domaće startap scene, kao i informacije o planovima za naredni period.

Startit je organizacija koja okuplja tehnološke preduzetnike u zemlji. Osim toga što uzima vrlo aktivnu ulogu u pružanju podrške i edukacije preduzetnicima u IT industriji, kroz brojne programe, poput Startap Akademije, Startit Festa, Ios Akademije, portala Startit.rs, ova organizacija ulaže i značajne napore u privlačenje investicija za svoje timove, o čemu svedoče i ostvareni rezultati.

 „Start Srbija – Znam da možemo“ je finale akcije za podršku uspesima mladih koji su pokazali da je u Srbiji moguće graditi svetsku karijeru i biznis (www.startit.rs/znamdamozemo)

TEMA: Start Srbija: Gde je danas i kuda ide naša startap zajednica?

Svi govornici biće Vam na raspolaganju za izjave nakon konferencije.

 U zemlji u kojoj je 50% mladih nezaposleno i mašta o državnom poslu, još 2010. godine isplivava grupa pojedinaca koja ulazi u preduzetništvo okrenuto globalnom tržištu. Danas STARTIT iza sebe ima više od 100 obuka i konferencija za tehnološke preduzetnike, kroz koje je prošlo više od 12000 ljudi. U okviru njega pokrenuto je i 40 tehnoloških kompanija, koje zapošljavaju više od 100 osoba, a sakupljeno je i više od dva miliona evra investicija.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *