Šansa za sve IT-evce: prvi IT job fair

Više stotina radnih mesta u Srbiji ponudiće IT kompanije na prvom sajmu zapošljavanja namenjenom IT industriji, 23. 24. maja u Crowne Plazi (www.it-konekt.com). Najviše će se tražiti Java i PHP programeri, ali će svoju šansu dobiti i sistem administratori, programeri za mobilne aplikacije, i drugi profili u IT industriji.

Glavni partner događaja je Microsoft Development Center Serbia, a radna mesta u IT sektorima će ponuditi i Cosmic Development, Humanity, Manpower, VIP, Trizma, Telenor, Efront, Vast, Comtrade, Performance tehnologies, Computerland, Holycode, Seavus, DDOR, Dunav osiguranje, IBM, Youngculture, Puzzle softver, Conveo solutions, ProdynaAdecco, EY, RTRK, Helo World, WebRTC i drugi. Glavni edu partner je Admin trening centar (ATC).

Ovo su IT kompanije koje planiraju da u narednih godinu dana, ili dve, u Srbiji zaposle nekoliko stotina IT stručnjaka u svojim redovima.

Šta to sve one nude svojim zaposlenima i zašto je dobro danas raditi u IT industriji, saznaće svi koji posete IT job fair u okviru IT konekt događaja. Prisustvovanje događaju je besplatno, ali je potrebno prijaviti se na sajtu www.it-konekt.com, gde zainteresovani mogu napraviti svoj profil.

Da ovo nije klasičan sajam zapošljavanja, pokazuje bogati neobičan sadržaj koji očekuje posetioce. Umesto da samo ostavljaju svoj CV, posetioci IT job faira će na štandovima kompanija imati priliku da igraju flipere, arkadne igre, pikado, šah, uživaju u fotelji za masažu, probaju kacige za virtuelu realnost, druže se sa Dart Vejderom, Tomb Rajderom i likovima iz čuvenih Zvezdanih staza, i dožive atmosferu koja inače vlada u prostorijama ovih IT kompanija.

Istovremeno će se u okviru ITkonekta odvijati i konferencija, na kojoj će govoriti svetski IT stručnjaci iz Facebook-a, Twitter-a, Microsoft-a, IBM-a, a svoje znanje i iskustvo će podeliti i stručnjaci sa domaće IT scene. Oni će govoriti o najnovijim trendovima IT-a.

 GC slika

Posebno je zanimljiv deo ITkonekt događaja koji je posvećen gaming industriji –Game Space. U ovom raju za gejmere, posetioci će osim isprobavanja novih igrica, moći da se druže sa oživljenim junacima iz već dobro poznatih igrica.

Ovo je prvi put da se u Srbiji organizuje ovakav događaj, ITkonekt koji povezuje čitavu IT zajednicu u našoj zemlji.

Cilj ITkonekta je da na jednom mestu okupi najkvalitetnije IT stručnjake i pokrene stvaranje najveće IT zajednice u zemlji. Ovo će biti polazište za stvaranje jakog brenda koji će doprineti promociji IT-a u Srbiji i podstaći obrazovanje kvalitetnih IT stručnjaka i profila koji su traženi na tržištu.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *