Škola poslovnih veština – predavanje “Ekonomija nasilja”

Studentska organizacija Mreža za poslovni razvoj, u okviru projekta “Škola poslovnih veština”, u saradnji sa Grupom za SPEKOF, organizuje novo otvoreno predavanje u utorak, 26. maja sa početkom u 18h, na Ekonomskom fakultetu.

Savetnik Nacionalnog saveta za borbu protiv diskriminacije, gospođa Aurora Martin poreklom je iz Rumunije. Na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Bukureštu nastavila je da radi šest godina kao predavač, nakon što je diplomirala 2006. godine.

Izuzetan govornik, sa bogatim pedagoškim iskustvom, Aurora je učestvovala na raznim debatama i gostovala u tv emisijama, raspravljajući o temama značajnim za rad Saveta.

Novinarka časopisa Dilema veche, nekadašnji je saradnik Avantaje magazina, a takođe i urednik magazina Political Sphere, Res Publika magazine i Pro Diversitate magazina.

Ova uspešna i svestrana žena, sa bogatom  karijerom, pored rumunskog maternjeg, govori engleski, italijanki i kineski jezik. Takođe je završila Fakultet za strane jezike u Bukureštu 2002. godine, a od 2005. do 2006. godine bila je član Nacionalne agencije za jednake mogućnosti. Svoja znanja i veštine usavršavala je na brojnim seminarima i konferencijama širom Evrope, a sama je pokrenula sopstvenu nevladinu organizaciju za umrežavanje studenata koji žele da se obrazuju u inostranstvu.

Prevela je mnoge knjige sa italijanskog i engleskog jezika na rumuski i trenutno je zaposlena kao profesor Nacionalnih odnosa u Ruskoj predsedničkoj akademiji za nacionalnu ekonomiju i javnu upravu.

Predavanje gospođe Martin se održava u okviru Škole poslovnih veština, u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji. Cilj projekta je da pruži mladima znanje i veštine sa kojima se ne susreću u toku redovnog obrazovanja, a sve kako bi se smanjila nezaposlenost i kako bi se unapredio i što bolje iskoristio intelektualni potencijal mladih ljudi u zemlji. Neke od tema kojima se Škola poslovnih veština bavi su: preduzetništvo, liderstvo, diplomatski odnosi, komunikacija, odnosi sa javnošću, timski rad, psihologija uspeha, poslovna etika, ljudska prava, lokalni razvoj, demokratija.

U okviru projekta učestvovali su brojni domaći i strani predavači: dr Džon Lenoks (profesor sa Univerziteta Oksford), dr Jurgen Spis (direktor instituta za Humanističke nauke), Vanja Udovičić (ministar omladine i sporta u Vladi Srbije), Gi Đoken (izvršni direktor UNESCO centra za mir iz Vašingtona), Uve Fredhajm (generalni direktor kompanije Telenor u Srbiji), Nj.E. Nils Ragnar Kamsvag (ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji), Dragana Roter (rukovodilac korporativnih komunikacija kompanije Vip mobajl) i mnogi drugi.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *