10 načina da poboljšate svoja jutra

Kod mladih se sve više pojavljuje problem ranog ustajanja koji se širi poput kojekakve zaraze i kulminira u našim studentskim danima. Ako i vi imate problem da ustanete rano, InterFON će vam pokazati kako da vam jutro bude omiljeno doba dana.

Razmrdajte se uz muziku

Buđenje alarmom može da bude veoma stresno. Dakle, posle tog malog srčanog napada upalite dobru muziku za vaš um i dušu da se oporave. Ovo će vam pomoći da nastavite svoju jutarnju rutinu i takođe će vam popraviti raspoloženje.

razmrdaj se uz muziku

Razgrnite zavese

Mirna muzika vam neće pomoći ako nastavite da spavate u mraku. Zato pustite sunce da uđe u vašu sobu. Možda se osetite kao vampir na sekundu ili dve ali ćete se ubrzo razbuditi.

Mmmmm… Kafa

Za ljubitelje kafe ovo je jedan od prvih koraka koju urade ujutru pošto ispuze iz kreveta. Stavite vodu da provri za vašu tursku kafu ili nes. Sa druge strane, ako ne pijete kafu, popijte lepu šoljicu čaja ili sipajte svež sok po želji.

Doručak je spreman

Koliko su vam puta roditelji pričali da je doručak najvažniji obrok u toku dana? Mislite u sebi bezbroj, ali ste i dalje lenji da spremite nešto? Predlažemo vam da iseckate bananu i ubacite u mleko i napravite mali šejk. Banana je puna skroba i zdravog ugljenog hidrata i držaće vašu glad pod kontrolom duže vreme i smanjiti nivo stresa u toku dana. Po mogućnosti možete dodati ovsenu kašu ili žitarice za još zdraviji užitak.

Istežite se jedan minut

Zvuči zamorno ali vam garantujemo da će vam kratke vežbice pomoci da se krv pokrene i bićete spremni za naredni korak.

Šta da obučem?

Ovo pitanje se pretežno vrti po glavama ženskog roda i može da postane pravi problem u jutarnjim časovima. Da biste izbegli ovu “agoniju” i potragu za savršenim komadima odeće u bunovnom stanju, pripremite vašu odevnu kombinaciju veče pre.

Pišite, čitajte ili gledajte nešto inspirativno

Bilo da su to YouTube klipovi ili inspirativne slike na vašem omiljenom sajtu, ovaj mali sanjalači deo vašeg jutra će vam pomoći da se osećate bolje i srećnije.

pišite, čitajte

Napravite listu ciljeva za taj dan

Ako ste uzeli slobodan dan za sebe i nameravate da se izležavate slobodno preskočite ovaj korak. Ali ako idete na fakultet ili posao, napravite listu stvari koje ćete ispuniti za taj dan i jedan glavni cilj.

napravite listu ciljeva za taj dan

Proveravanje e-mailova pre podneva?

Odgovaranje na mail-ove može da sačeka sat ili dva. Naučnici su dokazali da je bolje da posvetite jutro važnijim stvarima, kao što je pripremanje za dan, nego da odgovarate na svaki e-mail koji ste primili.

može na krajIzvor fotografija: weheartit.com

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *