Kontra-kampanja svetskog prvenstva u fudbalu

FIFA je odlučila da se svetsko prvenstvo 2022. godine održava u Kataru. Međutim, takva odluka je na samom početku naišla na otpor i kritike.

Naime, svi oni koji su protiv ove odluke navode da u toku svakog održavanja ove manifestacije dolazi do slučajeva podmićivanja, lošeg rukovođenja finansijama i izrabljivanja.

Kao neka vrsta upozorenja jeste i podatak da je zbog loših radnih uslova 900 radnikaumrlo tokom izgradnje objekata potrebnih za održavanje ovakvog događaja. Procenjuje se da će ovaj broj porasti i do 4000 dok se izgradnja ne završi.

Stranim radnicima se konfiskuju pasoši čim kroče u Katar, a potrebni su im da bi napustili zemlju. Izveštaji indiciraju da ovi radnici ne mogu da napuste zemlju i da njihovi poslodavci mogu da zadržavaju isplatu u nedogled.

Prosečna temperatura u Kataru može dostići i 50 stepeni Celzijusovih što će uzrokovati pomeranje ovog takmičenja tek za vreme zime. Ovakvo pomeranje će drastično uticati na sve sportske organizacije.

Nekolicina dizajnera je počelo sa radom protiv-kampanje. Crtežima na kojim su izmenjeni logoi sponzora ovog događaja pokušavaju da dočaraju stvarna dešavanja koja su van fokusa.

Pogledajte:

[print_gllr id=24194]

Izvor: http://www.boredpanda.com/

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *