PUTUJEMO U EVROPU 2015

Evropski pokret u Srbiji, u saradnji sa Fondacijom Robert Boš i Balkanskim fondom za demokratiju, jedanaesti put zaredom organizuje projekat Putujemo u Evropu.

PUE fotoProjekat u Srbiji traje već deset godina i do sada je 1360 studenata iz Srbije putovalo u Evropu,  kako bi iz prve ruke upoznalo evropske narode, kulture i vrednosti. Motivisan je željom da najvredniji potencijal naše zemlje, kakav su mladi i obrazovani ljudi, makar na 22 dana postanu ambasadori Srbije u zemljama Evropske unije, predstavljajući svoju zemlju kao kandidata dostojnog članstva u EU.

Pedeset studenata koji će ove godine imati mogućnost da putuju Evropombiće odabrano na konkursu. Pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije starosti do 26 godina koji su studenti završnih godina (osnovnih i master studija i apsolventi) sa državnih i privatnih univerziteta u Srbiji. Kriterijumi koji će se gledati su uspeh na fakultetu, dužina studiranja, poznavanje stranog jezika, materijalno stanje i ranija putovanja po zemljama EU.

18 (2)Konkurs će biti otvoren od 5. do 19. juna 2015. godine. Sve informacije i potrebni formulari za konkurisanje, mogu se naći na stranici projekta.

Pobednici na konkursu za putovanje Evropom prema sopstvenom izboru tokom leta dobijaju:

  • Inter-Rail voznu kartu (22 dana u kontinuitetu)
  • otvoren omladinski računi debitnu platnu karticu sa džeparcem
  • Uniqa međunarodno putno osiguranje
  • EYCA i ISIC studentske kartice

Odabrani studenti na putovanje zajedno polaze 27. jula i prva stanica im je Berlin, gde Fondacija Robert Boš i Balkanski fodn za demokratiju organizuju dvodnevni program upoznavanja grada i druženja sa ostalim učesnicima iz regiona (iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Albanije i sa Kosova). Nakon toga, putnici sami biraju svoje dalje destinacije.

Photo1843Donatori projekta su Fondacija Robert Boš, Balkanski fond za demokratiju, Raiffeisen Bank, Uniqa osiguranje i Evropski omladinski centar EYCA.

Medijski pokrovitelji projekta suNajstudent.com, MTV Srbija, Mondo.rs, 24 sata.

Prijatelji projekta su Erste banka, EU info centar.

Informacije: Maša Živojinović, info@putujemouevropu.org

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *