Kalemegdan Summer Festival

Na jednoj od najlepših lokacija u gradu, Beogradskoj tvrđavi, na terenima K.K. Partizana otpočela je luda žurka 5. juna od 21h, kada je otvoren Kalemegdan Summer Festival. U organizaciji sa Happy Life-om predstavile su se najveće zvezde domaće tehno DJ postavke. Ulaz na festival bio jemoguć uz pozivnicu do 23h, a kvalitetan provod je trajao sve do ranih jutarnjih sati.

 Na samom početku je bio mali broj publike, kako to obično biva. Najveći broj je pristigao oko 23h, ali i nakon toga privučeni dobrim vajbom koji je daleko dopirao. Otprilike bilo je oko 6.000 posetilaca, uglavnom omladine, ali mogao se videti i po koji stariji obožavalac dobrog tehno zvuka. Prijatno veče, a još i petak doprinelo je da što više ljudi dođe na festival. Publika je pokazala neverovatnu energiju, đuskala je, tapšala, vikala i sjedinila se sa izvođačima.

Za DJ pultom su se smenjivala najveća domaća imena Marko Milosavljević, Speedy, TKNO, Vid Marjanović, The Suburbans. Čast da prvi zavrte miksete i otvore festival pripala je sastavu The  Suburbans-u (DJ trio iz različitih krajeva Beograda). Trio je sačinjen od atipične ekipe zaljubljenika u elektronsku muziku, a čine ga: Mića Jarić aka Freaked Frequency, Dragoljub Jovičić aka Gidra i Miloš Šarenac, koji su neviđeno zagrejali prisutne i đuskali sa njima. Nakon njih su se smenjivali  Vid Marjanović, koji se predstavio sjajnim setom publici, potom je mesto preuzeo Marko Milosavljević koji je atmosferu doveo do tačke usijanja, i ustupio mesto Speedy-ju, koji je publiku držao nasmejanu i u transu. Do jutarnjih časova je nastavio DJ TKNO sa techno zvukom koji karakterišu straight beat-ovi, masivni akordi i kick-ovi sa niskim basovima. Atmosferi na zavidnom nivou su doprineli efekti dima i svetlosna oprema, u vidu lasera i raznog osvetljenja na sceni.

U međuvremenu, posetioci koji su se umorili od đuskanja i skakanja mogli su da se osveže uz piće pristupačnih cena i da se odmore na tribinama, povrate energiju i posmatraju atmosferu na terenu.

Provod je bio odličan za sve koji su odlučili da dođu i može se reći da je prvi dan festivala uspešno završen kasno u noć/zoru. Za one koji nisu bili, a želeli su, prilažemo kratak snimak i prenosimo delić fenomenalne atmosfere.

 

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *