Nušićev „Dr“ ponovo na sceni! Studenti pod pokroviteljstvom FON-a igraju za Ninu Spremović!

Fakultet organizacionih nauka i projekat BuFONerijA s ponosom predstavljaju komad „DR“ po tekstu Branislava Nušića.

PREMIJERA – petak 12.6. u 18h u Palace Šumadija kompleksu (Turgenjevljeva 5)
POSTPREMIJERA – subota 13.6. u 18h u UK Čukarica (Turgenjevljeva 5)

Kao incijalni korak u cilju oživljavanja organizacije AKUD FON na našem fakultetu, svečano Vas pozivamo da svojim prisustvom upotpunite ovaj događaj. Kako bismo napravili omaž prvom izvođenju Nušićevog najvećeg dela, odigranog 17. decembra davne 1936. u Narodnom pozorištu u Beogradu, cene karata su simbolično od 5 do 45 dinara, u istom opsegu koji je važio i za publiku na premijernom izvođenju tog minulog datuma u našem najvećem teatru. Uzimajući u obzir da sva sredstva idu u humanitarne svrhe, kao novčana pomoć maloj Nini Spremović u borbi sa akutnom leukemijom, sve veće donacije su apsolutno podržane i više nego dobrodošle.

Nakon premijernog izvođenja predstave 12.6. u 18h pozivamo Vas na druženje sa članovima postave i organizacionim timom projekta BuFONerijA u foajeu kompleksa Palace Šumadija. Cene pića su po promotivnim cenama, a da upotpuni prijatnu atmosferu nastupiće i DJ Nicole /Indigo Power.

Radi vršenja kontrole usled razlike u kapacitetima sala za premijerno i postpremijerno igranje, i kako bismo obezbedili maksimalan ugođaj našim posetiocima zamolili bismo Vas da izvršite rezervaciju na sledećem linku unosom Vašeg imena i prezimena i odabirom datuma kada ćete nas posetiti: http://goo.gl/forms/IkqpGWjvee

Bliže informacije o ustanovama u kojim igramo možete naći na sledećim stranicama:

Dramska adaptacija: Igor Vesović

LICA:

 • Života Cvijović: Igor Vesović
 • Mara, njegova žena: Maja Tadić / Zorana Loka Teodosić
 • Milorad, njihov sin: Nikola Nikačević
 • Slavka, njihova ćerka: Ksenija Gačić
 • Ujka Blagoje, brat Marin: Nemanja Puača
 • Gđa Spasojevićka, članica obdaništa br. 9: Aleksandra Vukadinović
 • Gđa Protićka, članica obdaništa br. 9: Ana Radovanović
 • Gđa Draga: Isidora Ristić
 • Velimir Pavlović: Milan Vukajlović
 • Dr Rajser: Mladen Ivkov
 • Sojka: Sofija Ristić
 • Gospodin Sima, Sojkin muž: Miloš Lučić
 • Klara: Anica Petrovic / Bojana Stojanović
 • Marica: Ivana Višnjić
 • Pepika: Mladen Jović

Režija i izbor muzike: Igor Vesović

Dizajn promotivnog materijala: Vladimir Pavlović i Nemanja V. Puača

Projekat podržali: Palace Šumadija kompleks, UK Čukarica, Šesta beogradska gimnazija, Fakultet organizacionih nauka, Narodno pozorište, Zvezdara teatar, FON-ov centar za razvoj karijere, Battery fotokopirnica, Brat Fidel Caffe, Studentski Parlament Fakulteta organizacionih nauka, Viteško udruženje Beli orlovi.

Projekat BuFONerijA pokrenut je sa ciljem da na Fakultetu organizacionih nauka ponovo zaživi AKUD FON (Akademsko kulturno-umetničko društvo FON), organizacija koja je u prethodnoj deceniji uspešno funkcionisala na navedenom fakultetu i koja bi se sastojala od dramskog i muzičkog departmana, odnosno glumačke i muzičke sekcije, s ciljem podizanja kulturne svesti i podsticanja kreativnosti u krugovima studenata, kako FON-a, tako i ostalih fakulteta Univerziteta u Beogradu.

BuFONerijA je, dakle, projekat koji kao krajnji cilj ima pokretanje i intenzivan dalji rad glumačke i muzičke sekcije Fakulteta organizacionih nauka u svrhu kulturnog osvešćivanja studenata kao i stvaranja takvog okruženja u kome bi oni mogli razvijati različite sposobnosti po pitanju javnog nastupa, interpersonalnih odnosa, neverbalne komunikacije, timskog rada, menadžmenta u kulturi i sl. Sposobnosti koje su studentima našeg fakulteta, kao pretežno budućim menadžerima, preko potrebne. Kako bismo uverili studente u mogućnosti i prednosti postojanja organizacije ovakvog tipa na našem Fakultetu, uz njihovo adekvatno informisanje o samom pokretanju iste, prvi korak u realizaciji projekta je postavljanje na scenu predstave, po komadu „DR“, Branislava Nušića.

Na predstavi je radilo 16 glumaca – amatera, pretežno studenata Fakulteta organizacionih nauka, koji su prošli proces selekcije i koji su, svojim dosadašnjim iskustvom u glumi i scenskom nastupu pokazali da ovaj projekat mogu da iznesu na takav način da teži profesionalizmu.

Srdačno vas pozdravljamo i vidimo se na premijeri!
Tim BuFONerijA

 BuFONerija 1-2  BuFONerija 2-2

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *