Batman v Superman: Dawn of Justice

Trejler za jedan od najiščekivanijih filmova svih vremena je debitovao ovog vikenda na Comic Conu u San Diegu. Dva najpoznatija, najvoljenija, i verovatno najjača superheroja, jedan protiv drugog. Po svemu što smo do sada videli i čuli, izgleda da će se Batman v Superman najviše bazirati na seriji stripova Fraka Millera – The Dark Knight Returns i Toma Taylora – Injustice: Gods Among Us, verovatno dva najbolja DC stripa. Istinsko ispunjenje sna za sve ljubitelje stripova.

Betmen vs Supermen

Sa određenom dozom opreznosti, da se ne bi razočarali previše ako film ispadne loš, svi se slažu da je ovaj trejler, inače prilično duži od regularne dužine trejlera, uspeo da nivo uzbuđenja oko filma podigne sa visokog na nemerljiv. Dobili smo razlog rađanja sukoba kroz scene iz perspektive Bruce-a Wayne-a, uništenje Metropolisa u filmu Man of Steel i kolateralna šteta koja je načinjena u vidu razaranja grada i velikog broja nevinih žrtava ga je izvuklo iz penzije, jer krivca za to vidi u Supermanu. Ben Affleck kao Bruce Wayne/Batman izgleda zaista neverovatno za sada, i svakim danom privoljava sve više ljudi na svoju stranu od ogromnog broja početnog negodovanja kada je objavljeno da je uloga njegova, među kojima sam bio i ja, ali više ne. Vidimo da Superman mora da odgovara za to što se desilo ne samo Batmanu, već i pred sudom, kao i da je javnost podeljena na one koji ga mrze i one koji ga podržavaju. Prvi put smo imali priliku da vidimo Wonder Woman, Alfreda i Lexa Luthora (Gal Gadot, Jeremy Irons, Jesse Eisenberg), ali ćemo morati da sačekamo još malo na Aquamana, Flasha i Cyborga (Jason Momoa, Ezra Miller, Ray Fisher), dok od likova koje smo već upoznali, ponovo su tu Lois Lane, Martha Kent i Perry White (Amy Adams, Diane Lane, Laurence Fishburn). Takođe, dobijamo i par „skrivenih“ zanimljivosti koje će pokrenuti mnoge diskusije poput: tela generala Zoda – ko ga je sačuvao i koja će biti njegova uloga u ovome, ispisanog Robinovog kostima verovatno od Jokera – da li to znači da je Joker ubio Robina i time stvorio ovog novog okrutnog i još mračnijeg Batmana, i Lexa sa kryptoniteom – kako je došao do njega, kako je saznao da je to Supermanova slabost i koju će on imati ulogu u filmu. Konačno, vidimo deo fizičkog i psihološkog rata koji se sprema između dva junaka, a poslednja scena trejlera u kojoj Superman otvori Batmobile kao konzervu i Batman ustane za „stare down“ je dovoljna da izazove erupciju uzbuđenja.

Ovo je film od koga mnogo toga zavisi WarnerBrosu, ako bude hit u jednom koraku će se drastično približiti Marvelu i na odličan način napraviti uvod u veliki broj već objavljenih filmova DC sveta, dok ako bude loš može da uništi te filmove pre nego što je snimanje počelo i nametne oblak sumnje iznad svakog budućeg projekta po DC stripovima. No pressure. Premijera je zakazana za 25. mart 2016. a očekivanja su astronomska.

Izvor fotografije: http://im.ziffdavisinternational.com/

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *