Stefan Ćirić – Učešće na Univerzijadi mi je kruna karijere!

Stefan Ćirić, student Fakulteta organizacionih nauka, učestvovao je na Univerzijadi u Južnoj Koreji, koja je nedavno završena. Kao deo rukometne reprezentacije Srbije, osvojio je srebro i time nas je sve učinio ponosnim. O tome šta znači za njega ova medalja i kakve utiske nosi iz Južne Koreje razgovarali smo sa Stefanom.

Čestitam na osvojenom srebru! Kakav je osećaj biti deo Univerzitetske reprezentacije Srbije?

Hvala puno! Osećaj je fantastičan. Jedno prelepo iskustvo i zadovljstvo mi je biti deo univerzitetske reprezentacije.

Učestvovao si na velikim studentskim takmičenjima i ranije, igrajući za Fakultet organizacionih nauka, osvajao si medalje, ali je ova sigurno najznačajnija do sada?

Jeste, ovo je ipak malo drugačije, ozbiljnije takmičenje. Većini je ovo kruna dosadašnje karijere, pa je tako i meni. Ovo je drugo najznačajnije takmičenje na svetu, posle Olimpijskih igara, što čini uspeh još većim.

Kakva je bila atmosfera u ekipi pred odlazak, da li si očekivao i verovao da možete do medalje?

Napravila se odlična atmosfera i hemija u ekipi i bili smo prava ekipa kad je bilo najpotrebnije! Na samom početku zacrtali smo jasan cilj, a to je bila zlatna medalja. Nažalost, poklekli smo na poslednjem stepeniku, ali i ovo je veliki uspeh.

Kakvo je tvoje viđenje finalne utakmice protiv Portugala?1

Pravo finale, odlično smo otvorili utakmicu, ali ipak nismo uspeli da pobedimo na kraju. Došlo je do pada u igri u drugom poluvremenu i nismo uspeli da se vratimo.

Južna Koreja je bila domaćin ovogodišnje Univerzijade. Kakva je bila organizacija i da li su uslovi bili na onom nivou koji ste očekivali?

Organizacija je bila na zaista visokom nivou. Domaćin se stvarno mnogo potrudio da nas ugosti i bili su jako ljubazni prema svima. Nemam nikakvih zamerki.

Kakva je bila reakcija javnosti po vašem povratku u Srbiju?

Mislim da su svi prepoznali naš uspeh, kao i uspeh rukometašica koje su osvojile bronzu. Lepo smo dočekani i smatram da smo to stvarno zaslužili.

Da li misliš da će ovaj uspeh koji ste ostvarili pomoći razvijanju rukometa u Srbiji?

Nažalost, rukomet u Srbiji je malo padu, ali ovaj uspeh će sigurno pomoći njegovom daljem razvitku.

Trenutno si igrač RK Obilića. Kakvi su ti planovi za budućnost?

Planovi su u vezi sa Obilićem. Ušli smo u viši rang takmičenja i to je nov izazov. Očekujem dobru sezonu i još dosta turnira i medalja sa RK FON.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *