AIESEC volonterske prakse

Global Citizen je program volonterskih praksi u inostranstvu koje su namenjene ličnom i profesionalnom razvoju studenata.

Prakse su usmerene na tri oblasti: povezivanje kultura, rad na obrazovanju mladih i razvoj stručnih veština u inostranim organizacijama. Na taj način, studentima se omogućuje retka prilika da steknu neophodna profesionalna iskustva i razviju mrežu međunarodnih kontakata.

Projekti koji se tiču povezivanja kultura podrazumevaju da studenti predstavljaju ambasadore svoje zemlje i kao takvi učestvuju na različitim kulturnim događajima i dešavanjima. Ako se odlučiš da radiš u ovoj oblasti, imaćeš mogućnost da učestvuješ u organizaciji radionica i predavanju za mlade u letnjim kampovima, vrtićima kao i u osnovnim i srednjim školama. Rad se obavlja u saradnji sa drugim studentima iz raznih krajeva sveta.

Dva takva projekta za koja trenutno vlada veliko interesovanje su AIESEC-ov letnji kamp u Egiptu u trajanju od 1. avgusta do 15. septembra koji se tiče razvoja potencijala mladih i „Break up the Barriers“ program u Turskoj od 10. avgusta do 24. septembra usmeren na rad sa decom sa posebnim potrebama.

„Social Entrepreneurship“ je program usmeren na studente sa znanjem iz oblasti marketinga i finansija koje mogu dalje da usavršavaju radom u nevladinim organizacijama u inostranstvu. U pitanju je jedinstvena prilika da se radom u egzotičnoj zemlji sa ljudima iz celog sveta steknu sva konkretna, vredna profesionalna znanja kako bi se ostvario pozitivan uticaj na društvo i započela ozbiljna karijera na zabavan način.

Smarketing“ u Brazilu je zanimljiva praksa koja omogućava studentima sa znanjem u oblasti menadžmenta, komunikacija ili marketinga da razviju veštine suočeni sa problemima i izazovima koji rad u stvarnom svetu nosi. Projekat se održava od avgusta do septembra.

Praksa u „Nile Sun“ udruženju u Kairu podrazumeva predstavljanje istog na sastancima Ujedinjenih nacija, u ambasadama, na skupovima i konferencijama raznih političkih organizacija. Trajanje projekta je od 1. avgusta do 1. oktobra, a svi zainteresovani mogu ovde da pogledaju kako je projekat izgledao prošle godine.

Edukacija mladih podrazumeva rad u internacionalnom timu u trajanju od šest nedelja. Radionice koje student održava se tiču učenja jezika, informacionih tehnologija ili finansija. Pored toga što je u pitanju retka prilika za građenje CV-ja, ovaj projekat ti takođe omogućava da ostaviš dubok trag u životima tinejdžera i dece u sasvim drugoj zemlji i budeš osoba koje će se sećati dokle god žive.

Young and Perspective“ je projekat u Rusiji koji je usmeren na predavanja i diskusije koje se tiču različitih društvenih problema. Traje od 5. septembra do 15. novembra i predstavlja jedinstvenu priliku za upoznavanje najveće zemlje na svetu.

Kid Speak“ se tiče predavanja engleskog jezika u Poljskoj u cilju razbijanja predrasuda i zbližavanju kultura. Trajanje projekta je određeno od 5. septembra do 18. oktobra.

Više informacija možete naći ovde, a ukoliko želite da se prijavite to možete uraditi na ovom linku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *