Ekstremni sportovi i neobični izleti u Kušadasiju

Kušadasi je verovatno najpopularnija turistička destinacija u Turskoj među turistima iz Srbije, pogotovo kao destinacija za letovanje za mlade, koji su željni provoda. Stoga se Kušadasi najčešće opisuje kao mesto gde je najbolji provod u Turskoj na moru, što podupruju vrhunski noćni klubovi i morske žurke do jutra. Međutim, Kušadasi je svestran grad na moru i definitivno nije vezan isključivo za žurke na moru.

Takav standardni, mladalački opis Kušadasija kao destinacije za letovanje, nije dovoljan da se u potpunosti uobliči ponuda Kušadasija. Kušadasi nudi različite mogućnosti i opcije za različite profile turista, od ludih žurki tokom noći, preko mirnog i opuštenog odmora, do mogućnosti za aktivan odmor koji nude izleti u Kušadasiju, ali i mogućnosti koje pružaju oni specifični, neobični izleti, ili pak ekstremni sportovi na moru. Po tome je Kušadasi poseban.

#1 – Ronjenje u Kušadasiju

Ronjenje na moru je nešto što većina ljudi poželi da isproba barem jednom u životu. Ukoliko ste se odlučili za letovanje u Kušadasiju a želite da isprobate ronjenje, dobra vest za Vas je to da postoje ronilački klubovi u Kušadasiju koji Vam mogu ostvariti ovu želju. Bezbedno ronjenje je ključan faktor za sve koji po prvi put odlaze u škole ronjenja, a Vaš boravak u Kušadasiju može postati utoliko zanimljiviji kada znate da postoje ronilačke škole koje Vas brodićima vode na idealne lokacije za ronjenje u Kušadasiju.

#2 – Jahanje i plivanje sa konjima

Ekstremni sportovi Kusadasi 3Složićete se da jahanje konja nije jedna od aktivnosti na moru na koju ste navikli. Zato je i svrstavamo u listu neobičnih izleta u Kušadasiju, koji su Vam dostupni. Jahanje konja u Kušadasiju, koje se još može nazvati i safari na konjima je potpuno bezbedno i dostupno za iskusne jahače ali i potpune početnike. Izlet na konjima traje 5h, tokom kojeg Vam je organizovan prevoz i povratak, a koji počinje ujutru od 9h. Dan na konjima počinje sa laganim jahanjem kroz šume i polja pamuka, da biste nakon toga stigli na prelepu plažu Pamučak, gde ćete se Vi i Vaš konj osvežiti kupanjem u moru. Jahanje konja u moru, odnosno plivanje sa konjima je nešto što će definitivno dodati onu neizbrisivu notu Vašem sećanju na leto u Kušadasiju. Nakon kupanja i odmora, ponovo se vraćate na konje i odlazite na zaslužen ručak. Cena safarija na konjima je oko 35 evra po odrasloj osobi.

#3- Safari sa džipovima

Verovatno niste znali da postoji mogućnost za safari u Kušadasiju, ali i to je moguće. Zahvaljujući  lepotama koje obezbeđuje prelepa priroda u Kušadasiju i okolini, a između ostalih i Samson nacionalni park u blizini Kušadasija, Ekstremni sportovi Kusadasi 2imate priliku da vaše kupanje u Egejskom moru stavite na pauzu jedan dan, i provedete nezaboravan dan na letovanju. Safari sa džipovima košta oko 30 evra po odrasloj osobi i podrazumeva polazak iz Kušadasija oko 9h, vožnju kroz prelepe predele, 60 kilometara putem i oko 40 kilometara „off – road“ kroz Nacionalni park, sa obaveznim stajanjima kako bi mogla da se poseti Zevsova pećina, Eho dolina, manastir i vodopadi. Safari sa džipovima traje oko 7h, što znači da je povratak u Kušadasi oko 17 časova, i podrazumeva prevoz, osiguranje, ručak i profesionalnog vodiča.

#4 – Safari na ATV-u

Nešto slično prethodnom izletu, ali možda još uzbudljivije, jeste safari na ATV-ovima tj. quad-ovima ili bagijima, kako ih neki još zovu. Popularni četvorotočkaši nisu dostupni isključivo kao prevozno sredstvo i rekreacija kroz Kušadasi, već i kao prevozno sredstvo i način da odete na safari. Safari na quad-ovima je donekle ekstremniji vid odlaska u prirodu od safarija sa džipovima, i pruža dodatnu notu povezanosti sa prirodom koja se retko gde može iskusiti. Cena za safari na ATV-u u Kušadasiju je oko 40 evra po odrasloj osobi.

#5 – Skydive (padobranski skok) u Selčuku

Za kraj, najekstremniji „izlet“ u Kušadasiju tokom trajanja vašeg aranžmana, je definitivno iskakanje iz aviona sa padobranom. Za one kojima jahanje konja, vožnja džipovima kroz prirodu ili ronjenje nisu dovoljni, tu je i mogućnost da izvedete skok sa padobranom, i doživite Kušadasi, antički grad Efes i Egejsko more iz potpuno drugačije perspektive. Skok se izvodi zajedno sa profesionalcem (tandemski skok), a cena skoka sa padobranom je oko 150 evra po osobi.

Ako su ovakvi izleti ipak previše ekstremni za Vaš ukus, tu su i brojni izleti u Kušadasiju sa mirnijom i „normalnijom“ notom u sebi, koji mogu zadovoljiti Vaše potrebe, kao što su krstarenje brodićem i žurka na brodu u Kušadasiju, obilazak Efesa (kopnom) ili odlazak u Pamukkale, a koje organizuje FunGroup turistička agencija za Vaše letovanje u Kušadasiju.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *