Superheroji kao ministri u Vladi

Uz veliku moć ide i velika odgovornost

Zamislite na trenutak da svi superheroji o kojima ste čitali stripove, gledali filmove i igrali igrice zaista postoje. Da bude još zanimljivije, zamislite da su odlučili da dođu u Srbiju. Pošto su shvatili da su njihove moći slabe naspram moći političara, odlučili su da se kandiduju na izborima. Zbog velike popularnosti koju imaju, dobijaju sve glasove i osnivaju Vladu. Na čelu Vlade nalazio bi se ko drugi nego Supermen. On nadgleda ostala ministarstva i postavlja ostale superheroje za ministre.

Svog kuma Betmena postavio je za ministra unutrašnjih poslova, imajući u vidu njegovo dugogodišnje iskustvo u hvatanju zločinaca, u saradnji sa policijom grada Gotama. Odmah uz njega je Derdevil, koji rukovodi ministarstvom pravde, a zahvaljujući svojoj moći da detektuje laži znatno bi ubrzao sve procese suđenja.

Za ministra odbrane imenovan je Kapetan Amerika. Iako se prvobitno mislilo da će promeniti ime u Kapetan Srbija, a kostim modifikovati da bi bio bliži srpskoj zastavi, zaključeno je da za tim ipak nema potrebe. Odlučeno je da Munja (The Flash) postane ministar spoljnih poslova usled mera štednje. Naime, Munja je dovoljno brz da stigne bilo kuda i vrati se u istom danu, što znači da nema troškova prevoza i smeštaja u luksuznim hotelima, a pošto radi sam, ne postoje ni troškovi savetnika. Vratimo se unutrašnjim pitanjima, i to onim najznačajnijim: privredi i finansijama. Zbog sličnosti njegovog naziva sa stepenom razvijenosti naše privrede, za ministra privrede imenovan je Banamen, a za ministra finansija proglašena je Čudesna Žena, iz sličnih razloga.Moguća je zamena ovo dvoje superheroja, u zavisnosti od toga kom ministartsvu je čudo potrebnije. Nismo zaboravili ni čoveka-pauka – Spajdermena. Kao rođeni Njujorčanin, on je postavljen na mesto ministra građevine i saobraćaja. Ko uspe da se snađe u njujorškim gužvama i neboderima, i pritom pobedi negativce, za njega su naši putevi puni rupa i divlje građene trospratnice mačji kašalj.

Toni Stark ili Gvozdeni Čovek postaje ministar rudarstva i energetike. Kao milijarder i filantrop, otvorio bi sve rudnike, bez obzira na isplativost i time zaposlio veliki broj ljudi. Pošto poznaje materiju, pokrenuo bi nuklearne elektrane širom zemlje, čime bi omogućio jeftinu struju. Neki bi ga nazvali savršenim ministrom – stranim investitorom. Oluja (Storm) iz Iksmena bi dobila resor poljoprivrede, zbog svoje sposobnosti da kontroliše vremenske uslove. Sa njom su glasovi seljaka sigurni.

Ministrarstvo sporta i zdravlja bi se spojilo u jedan sektor koji bi vodio Žderavac (Wolverine) iz Iksmena. On bi služio kao primer za to kako se bez ikakvih sportskih aktivnosti i uz jako neuredan život može proslaviti dvestoti rođendan. Ben Tenison (Ben Ten) postavljen je za ministra prosvete, jer je odlučeno da deca ipak najviše vole da se igraju, pa zašto im to njihovo ministarstvo ne bi omogućilo. Na kraju, ministarstvo kulture vodio bi niko drugi do Hulk. Superheroj koji pozeleni kada je besan i dobija neverovatnu snagu sigurno bi se izborio da kultura bude više poštovana.

  • Spisak nije konačan i svaki komentar je dobrodošao.

 

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *