Menadžment kvaliteta i standardizacija – Projekti, prakse, posao

Studijska grupa „Menadžment kvaliteta i standardizacija” formirana je 1994. godine, kao rezultat narastajućih potreba privrede Srbije, ali i zemalja iz okruženja, za stručnjacima iz oblasti menadžmenta kvaliteta i standardizacije.

Jedan od glavnih stubova budućeg razvoja ove studijske grupe, oslanja se na vezu između projektnih radova, sistemske prakse i zapošljavanja ljudi.

Praksa koju organizuje ova Katedra, počela je da se sprovodi u decembru 2014. godine, i osmišljena je tako da se pruži mogućnost zainteresovanim studentima treće godine ovog smera, da se bolje upoznaju sa praktičnim delom onoga što su imali da nauče kroz pohađanje nastave. Ova praksa se realizuje na FON-u, u Centru za menadžment kvaliteta i standardizaciju. Učinci studenata tokom prakse, biće na raspolaganju studentima nakon realizovane prakse, između ostalog i kao preporuka koju mogu koristiti kod narednih zapošljavanja.

Kao rezultat interesovanja privrede, kompanije su ove godine odlučile da ulažu u razvoj menadžera kvaliteta. Preko ovih kompanija, studijska grupa „Menadžment kvaliteta i standardizacija” obezbedila je da studenti koji upišu ovaj smer budu „stipendirani“ kroz obezbeđvanje besplatnih knjiga za sve tri godine, i kao što je već napomenuto, studenti će dobiti sigurnu praksu na trećoj ili četvrtoj godini, ili na FON-u ili u kompanijama, u zavisnosti od želja i afiniteta studenata.

Trenutno se na praksi u Centru za menadžment kvaliteta i standardizaciju, nalaze dvoje studenata druge godine, koji su svojim isticanjem na nastavi dobili priliku da nauče još mnogo toga, i da steknu praksu u onome što će im pomoći u daljem školovanju i radu posle završenog fakulteta. To su Milica Ilić i Stefan Kocijašević, koji su nam preneli svoje utiske sa ove prakse, i šta za njih znači ovo iskustvo.

Kako ste se osećali kada vam je ponuđena praksa, koja do sada nije bila organizovana za studente druge godine? 

slika2

Milica: Rad u maloj grupi tokom druge godine se na još jedan način isplatio kada me je asistentkinja koja nam je držala vežbe u trećem semestru pozvala da radim praksu. Osetila sam se počastvovanom i bitnom, jer me je zapamtila i predložila baš mene.

Strahinja: Kada mi je praksa ponuđena bio sam iznenađen, ali i veoma ponosan, jer su moj rad i zalaganje primećeni, a samim tim i nagrađeni ovom praksom. Moram priznati da sam bio malo i uplašen, jer nisam znao da li ću moći da uskladim završnicu druge godine i praksu u isto vreme. Međutim, mentori i ostali članovi katedre su veoma fleksibilni i puni razumevanja za sve moje obaveze.

Da li ste na praksi naučili stvari koje će vam koristiti u daljem školovanju?

Milica: Naravno, i u daljem školovanju, ali i u onome što sledi posle. Praksa je koncipirana po istom modelu koji se koristi u mnogim kompanijama, svi imamo svoje radno mesto, dnevne zadatke, radimo kao tim i učimo jedni od drugih.

Strahinja: Na praksi sam savladao određene veštine koje će mi sigurno pomoći u daljem školovanju. Ono što bih izdvojio jeste rad na poslovnoj korespodenciji sa profesorima i kompanijama sa kojima smo sarađivali za vreme prakse. Pored toga, mogu se pohvaliti timskim duhom koji smo uspostavili kroz saradnju na izradi marketing plana i organizovanju dešavanja vezanih za studijsku grupu Menadžment kvaliteta i standardizacija. Pored svega, kao jednu od bitnih stavki, naveo bih kontakte koje sam ostvario za vreme prakse

Da li ste zadovoljni mentorima i njihovim odnosom prema studentima na praksi?

slika3Milica: Na raspolaganju su nam jedan mentor i jedan supervizor, koji nam daju smernice za dalji rad. Oduševilo me je to što su se i svi ostali asistenti i profesori sa studijske grupe uključili u naš rad, što doprinosi tome da damo svoj maksimum, jer vidimo da se naš trud zaista vrednuje.

Strahinja: Da li sam zadovoljan mentorima? Malo je reći da sam zadovoljan, do sada sam prezadovoljan. Razlog tome jeste sloboda kada su u pitanju naša kreativnost i ideje, ali i konstruktivne kritike koje usmeravaju naše zadatke na najbolji mogući način. Najviše su me „kupila“ radna mesta koja su nam dodeljena, svako od nas ima svoj sto, kompjuter i sve resurse katedre na raspolaganju, tako da se ne razlikujemo od ostalih u kancelariji za vreme našeg boravka na praksi.

Šta ste očekivali od prakse, i da li su se ta vaša očekivanja ostvarila?

Milica: Još uvek sam druga godina, tako da nisam očekivala da ću dobiti priliku da radim praksu na fakultetu. Bila sam malo uplašena jer nisam znala šta me čeka, ali taj strah je nestao čim sam ušla u kabinet 004, gde se praksa realizuje. Da sam imala očekivanja, bila bi premašena, ali pošto nisam, možete samo da zamislite kako se osećam.

Strahinja: Iskreno, od prakse nisam očekivao ovakav način zalaganja. Osmišljamo kampanje i radimo na ostvarenju ciljeva čiji su rezultati opipljivi, vidljivi i merljivi po završetku prakse. Naveo bih kao primer svoje prisustvo na sastanku članova Katedre, gde je moje mišljenje uvaženo. Deo diskusije odnosio se na interesovanje kompanija za obezbeđivanje besplatnih knjiga studentima koji se odluče za našu studijsku grupu. Mislio sam da će se od mene očekivati da u sklopu prakse prenosim registre, kutije, da idem po kafu ili kupujem novine, možda nešto prekucavam dok mi prsti ne poplave i slično. Na moje iznenađenje, ovakav pristup je odavno prevaziđen i shvatio sam da je ovo sjajna prilika za napredak i učenje.

Da li preporučujete mlađim kolegama, odnosno brucošima da izaberu studijsku grupu Menadžment kvaliteta i standardizacija?

Milica: Ovo je studijska grupa na kojoj se pažnja posvećuje pojedincu, svaki trud i inicijativa se cene, stiču se praktična znanja i otvaraju brojne mogućnosti. Radujem se trećoj godini, jer sam od starijih studenata slušala o praksama, projektima i svemu što me očekuje. Svim brucošima, koje interesuje ova oblast i kojima se gore navedene prednosti dopadaju, preporučila bih da upišu studijsku grupu ‘Menadžment kvaliteta i standradizacija’, jer se sigurno neće pokajati.

Strahinja: I te kako! Mislim da je praksa ono što našu studijsku grupu izdvaja od drugih jer pruža stručno usavršavanje, bilo da se realizuje u Centru za kvalitet pri katedri ili u kompanijama koje su renomirane u oblasti menadžmenta kvaliteta i standardizacije na srpskom tržištu. Sveukupno mislim da studenti ove studijske grupe imaju mnogo prilika za sticanje iskustva koje će ih istaći u prvi plan pri zapošljavanju.

Takođe, studijska grupa „Mеnadžment kvaliteta i standardizacija” je pokrenula prvu veliku nagradnu igru pod nazivom „Кvalitet života za vreme ispitnog roka“. U nagradnoj igri mogu učestvovati studenti sa kvaliteta koji trenutno studiraju, ali i svi ostali studenti FON-a. Potrebno je okačiti sliku sa oznakom #fonkvalitet na svoj Facebook, Twitter, ili Instagram profil do 28. septembra 2015. godine, u 18h.

Nagrade za ovaj ciklus su:

I nagrada – praksa u Centru za menadžment kvaliteta i standardizaciju FON-a (u letnjem semestru);

II nagrada – stručna praksa u kompaniji po dogovoru (u letnjem semestru);

III nagrada – komplet vrhunskih naučnih i stručnih časopisa koji mogu poslužiti i kao izvor ideja kod izrade seminarskih, projektnih i završnih radova, ali, naravno, i na vašem budućem radnom mestu.

Najkreativnija slika biće izabrana na prezentaciji – 29. septembra u 18 časova, na FON-u.

Pridružite se!

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *