Moderna biblioteka – Devana Open Library

Ostati ravnodušan prema knjizi, znači lakomisleno osiromašiti svoj život.– Ivo Andrić

Ljudi u kompaniji Devana Technologies žele da inovacijom menjaju svet na bolje, i to svakodnevno. Tako i jednim od svojih projekata, pod nazivom “Devana Open Library” žele da pomognu svim mladim ljudima da kroz knjige obogate svoj život. Naime, otvorili su pristup svojoj riznici znanja svima, jer na taj način vide mogućnst da ostvare dugoročni uticaj na našu zajednicu.

Projekat Devana Open Library postoji već godinu dana i zaista svako ko voli da čita može da pozajmi knjigu ili  da porazgovara sa zaposlenima i da dobije preporuku za određenu literaturu, kao i da zatraži pomoć oko diplomskog, seminarskog ili master rada.

Interesantno je da biblioteka ima fond od preko 400 knjiga. Ono po čemu je specifična je to što svakog meseca zaposleni naručuju nove naslove, te su poslovni primeri koji se ovde mogu naći čak i iz 2015. godine.

U biblioteci se mogu naći knjige iz različitih oblasti, poput: HR-a, menadžmenta, inovacija, razvoja proizvoda, preduzetništva, development-a, user experience-a,  projektnog menadžmenta, web dizajna i mnogih drugih. Knjige koje se nalaze u bibListi trenutnih naslova možete videti na sledećem linku.

U razgovoru sa zaposlenima smo saznali da biblioteku posećuju studenti različitih interesovanja, te su većinom posetioci sa Fakulteta organizacionih nauka, Elektrotehničkog fakulteta, Računarskog, Matematičkog, ali i Fakulteta političkih nauka. Ipak, ono što sve ove mlade ljude vezuje, jeste želja da rade na sebi i konstanto proširuju svoje znanje.

Ukoliko i Vi želite da posetite ovu biblioteku vrata su otvorena svakog četvrtka od 16h do 18h, uz prethodnu najavu na devana-library@devana.rs.

Vidimo se!

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *