Otvaranje treće sezone Škole poslovnih veština

Studentska organizacija Mreža za poslovni razvoj u okviru projekta Škola poslovnih veština, organizuje otvoreno predavanje “Važnost uloge ekonomije u modernoj diplomatiji”, profesora Waltera Andrusyszyna.

Predavnje i ujedno veliko otvaranje treće sezone Škole poslovnih veština, će se održati u utorak, 20. oktobra 2015. godine sa početkom u 19h u Svečanoj sali Rektorata Beogradskog Univerziteta, Studentski trg 1.

Gospodin Walter diplomirao je na Njujorškom Univerzitetu, a nakon toga pohađao školu za pravo i diplomatiju i nastavio školovanje u Nemačkoj. Danas radi kao profesor međunarodnog poslovanja na Fakultetu za poslovnu administraciju Univerziteta Južne Floride. Bio je privremeno raspoređen kao zamenik stalnog predstavnika u SAD misiji pri NATO-u. Nakon karijere u američkoj vladi, radio je u Beloj kući kao direktor za severne i istočne evropske poslove.  Gospodin Andrusyszyn je 1995. godine radio u američkoj ambasadi u Sarajevu, gde je služio tokom mirovnih pregovora u Dejtonu. Naredne godine, postaje politički savetnik u Stokholmu, a kasnije i direktor Kancelarije za evropsku bezbednost i politička znanja, koja je odgovorna za NATO i OEBS. Imenovan je za direktora Radne grupe protiv terorizma 2001. godine, kao odgovor na napade od 11. septembra.

Cilj projekta je da pruži mladima znanje i veštine sa kojima se ne susreću u toku redovnog obrazovanja, a sve kako bi se smanjila nezaposlenost i kako bi se unapredilo i što bolje iskoristio intelektualni potencijal mladih ljudi u zemlji. Neke od tema kojima se Škola poslovnih veština bavi su: preduzetništvo, liderstvo, diplomatski odnosi, komunikacija, odnosi sa javnošću, timski rad, psihologija uspeha, poslovna etika, ljudska prava, lokalni razvoj, demokratija.

U okviru projekta učestvovali su brojni domaći i strani predavači: dr Džon Lenoks (profesor sa Univerziteta Oksford), dr Jurgen Spis (direktor instituta za Humanističke nauke), Vanja Udovičić (ministar omladine i sporta u Vladi Srbije), Gi Đoken (izvršni direktor UNESCO centra za mir iz Vašingtona), Uve Fredhajm (generalni direktor kompanije Telenor u Srbiji), Nj.E. Nils Ragnar Kamsvag (ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji), Dragana Roter (rukovodilac korporativnih komunikacija kompanije Vip mobajl), Maura Swini (novinarka Hafington Posta), Dru Giblin (ataše za kulturu ambasade SAD-a u Beogradu),  i mnogi drugi.

Prethodna sezona započeta je predavanjem dobitnice Nobelove nagrade za mir za 2003. godinu, dr Širin Ebadi iz Irana, koje je održano 22. oktobra 2014. godine u Beogradu.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *