Da li sam dovoljno dobar da budem lider?

Da li možete da zamislite sebe da ste zaposleni u kompaniji koja se bavi proizvodnjom satova „Nautica“? Vi se nalazite u odseku za dizajn i jednog dana dobijate od šefa projekat koji se tiče osmišljavanja dizajna za novi model ženskog sata koji kompanija želi da iznese na tržište. Vaš zadatak je taj da morate da okupite i vodite tim sastavljen od sedmoro ljudi, a projekat mora biti završen u roku od četiri dana.

U panici ste, nikad niste bili na čelu nekog tima, ali sa širokim osmehom dajete znak da posao prihvatate i ujedno u sebi glasno razmišljate: sedam različitih mišljenja, sedam različitih karatkera, a cilj je samo jedan… ne izneveriti šefa!

Šta bi mogli biti Vaši prvi koraci i koje osobine bi trebalo da posedujete da biste mogli biti idealni lider, vođa, predstavnik svog tima?

Što se tiče nekih početnih koraka prva stvar koju morate da uradite je da upoznate svoj tim. Međusobno iskreni razgovor rešava pola posla, jer ipak narednih dana disaćete svi zajedno, kreirati aktivnosti sa ciljem da zajedničkim snagama sledite viziju koju želite da ostvarite.

Što se tiče osobina koje mora da poseduje jedan lider njih je zaista pregršt, ali ćemo istaći neke najbitnije.

Odlučnost koja ne ide bez samopouzdanja, znanje plus inteligencija, autoritet uz fleksibilnost. Idealan lider je osoba koja uvek teži oblikovanju sebe, preuzima odgovornost, i trudi se da stekne poverenje i poštovanje od strane članova svoje grupe.

Da bi u timu vladala harmonija, lider treba da osluškuje svoj tim, uvažava njihove sugestije.

Čitav tim mora da razmišlja analitički, da drže sve informacije u svojim rukama, a lider je taj koji ima sposobnost da uz adekvatnu komunikaciju inspiriše i motiviše celokupan tim.

Lider je osoba vedrog duha, pozitivnog stava, veruje u potencijal svoje grupe i uz korišćenje tehnika iz svog rukava navodi tim da budu efektivni (rade prave stvari) i efikasni (rade na pravi način).

Lider je ambiciozno odmereni koordinator; dovoljno ambiciozan da teži ostvarenju svojih ciljeva, odmeren u rečima tako što ne uvažava samo svoje mišljenje i koordinator, jer zna šta tim želi i shodno tome zna kako da timom i upravlja.

Zašto je važno poštovati svoj tim?

  • Vi ste jedna duša a osam tela.
  • Torta od šumskog voća.
  • Drvo sa bezbroj grana.

Zapamtite, potrebno je mnogo sastojaka da bi finalni produkt bio dobrog kvaliteta!

Ukoliko u timu dođe do sukoba mišljenja, a nekad je i tvrdoglavost pojedinaca njihova jača strana, na vama je da ostanete smireni, nađete pravi pristup da objasnite da je cilj grupe da se njihove slabosti minimiziraju a mogućnosti maksimalno iskoriste i u ovom slučaju uspeh je zagarantovan.

. . .

Drage kolege, zadovoljan sam projektom koji ste mi juče dostavili i želim da Vam se zahvalim što ste bili istrajni i savesni! Kada budemo imali na stolu gotov proizvod sarađivaćete sa službom marketinga kako bismo razvili dobar vid promocije. Do tada uživajte u nagradi koja Vam sledi a to je putovanje u Prag na pet dana; zaslužen odmor! Srdačan pozdrav.

Kada pročitate mejl dozvoljeno je u sebi citirati Aristotela „Onaj ko nikada nije naučio da poštuje, ne može biti dobar komadant“.

Ljubica Bajić

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *