Adidas eko-patike od recikliranog materijala iz mora

Poznati brend Adidas se udružio sa multidisciplinarnom organizacijom za očuvanje životne sredine pod nazivom „Pregovaranje za okean“ i najavio stvaranje recikliranih patika, koje će biti napravljene skoro u potpunosti od plastičnih otpada i odbačene ribarske mreže izvađene iz mora. Mreže i smeće su pretvoreni u vlakna koja se mogu koristiti u proizvodnji.

fotografija 2

Ribarske mreže (mreže krivolovaca) su značajan izvor zagađenja okeana, ali se makar deo koristi za stvaranje ovih recikliranih vlakana, vađenjem iz mora kao smeće. The Sea Shepherds aktivisti koji se zalažu za zaštitu životne sredine, zarobili su oko 72km mreže u moru, što od ilegalnih ribara što od krivolovaca.

Gornji deo patika biće kreiran od recikliranih plastičnih masa i zelenih neto vlakana, dok će se za bazu koristiti druga vrsta održivog materijala. Adidas je u prošlosti bio optužen od strane organizacije za zaštitu životne sredine, tako da je ovim projektom dobio plus i nadamo se da će velikom brendu biti progledano kroz prste sada kada predstavlja jedan od mnogih koraka u pravom smeru.

fotografija 3

Patike se mogu ili ne moraju proizvesti, ali Adidas obećava da će početi proizvodnju sa već prikupljenim recikliranim vlaknima 2016. godine.

Izvor: www.boredpanda.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *