Predavanje na Pravnom fakultetu – Kultura i razvoj

Kultura i razvoj

U sredu, 25. novembra na Pravnom fakultetu, sa početkom u 17.30h održaće se predavanje u okviru edukativnog programa Univerzitetskog UNESKO Kluba, Škole UNESKO mreža za ekonomski i socijalni razvoj, a tema predavanja je “Kultura i razvoj”. Posebno će se staviti akcenat na akcioni plan UN-a uveden 2010. godine. Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je rezoluciju o kulturi i razvoju, koja naglašava značajan doprinos kulture za održivi razvoj i za postizanje nacionalnih i međunarodnih razvojnih ciljeva, uključujući Milenijumske razvojne ciljeve.

Predavači

Anand Pilaji – Studira na Oksfordu u Velikoj Britaniji i specijalizovao se za razvojne projekte i socijalno preduzetništvo. Alumnista je liderskog programa Ashoka. Upoznat je sa izazovim globalizacije, jer je do sada živeo i radio u Argentini, Mongoliji, Maleziji, Velikoj Britaniji, SAD-u i Srbiji.

Aleksandar Protić – Federalni savetnik Francuske UNESCO Federacije, direktor memorijalnog projekta Tesla na Univerzitetu Sorbona i naučni direktor festivala nauke Tesla global forum. Posle magistrature na Sorboni, usavršavao se u nekoliko zemalja sveta u oblasti pregovora, diplomatije i komunikacije.

Škola UNESKO mreža za Ekonomski i Socijalni razvoj je namenjena studentima koji su zainteresovani da svoje obrazovanje upotpune prateći program predavanja renomiranih predavača sa prestižnih svetskih univerziteta (Harvard, Kembridž, Oksford, Sorbona, i drugi). Predavači će prenositi svoja dragocena znanja našoj omadini u okviru ovog programa. Upravo je to najbolji način da studenti od vrhunskih i uspešnih profesionalaca steknu metodologiju razmišljanja i profesionalne kulture koja se zahteva u današnjem poslovnom svetu.

Uslov za uspešno praćenje predavanja, kao i za mogućnost učestvovanja u interaktivnim delovima nastave je poznavanje engleskog jezika. Cilj programa je da mladi steknu jedinstvena znanje i veštine koje su im potrebne na savremenom tržištu rada.

Ulaz na predavanje je slobodan.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *