GG Dijalozi – Kockavica

Gradska Gerila vas poziva na otvaranje nove sezone GG dijaloga zajedno sa osnivačima nevladine organizacije „Kockavica“ i njihovim projektom “Buđenje Zemuna”.

Marija Antonijević sprovešće nas kroz rad mini-čajanki i radionica fotografija, filma i kolaža, koje se održavaju u okviru „Buđenja Zemuna“. U tome će joj pomoći Milica Antonijević, Jelena Mirković, Katarina Oreščanin i Nikolina Janković. Kao mladi aktivisti I umetnici, one su odlučile da probude Zemun organizovanjem tri radionice: fotografije, filma i kolaža. Pored toga, održavaju se i čajanke u okviru kojih se široj publici predstavljaju mladi, talentovani muzičari. One smatraju da će njihove ideje podstaći sve optimistične, kreativne i pozitivne ljude da pomognu afirmaciji mladih umetnika i stvaranju novih šansi za mlade.

Ideja „Buđenja“ je da doprinese lokalnoj zajednici, podstakne stvaralaštvo i okupi novu publiku. Sve radionice bave se problemima i potencijalima lokalne zemunske zajednice.

Udruženje „Kockavica“ je nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva kulture, umetnosti, zabave i rekreacije. Ciljevi udruženja su: angažovanje mladih i talentovanih ljudi u promociji kulture, umetnosti, rekreacije i zabave u Republici Srbiji, oživljavanje zatvorenih prostora i otvorenih javnih prostora kulturnim sadržajem, podizanje svesti društva da su kultura i umetnost vid unapređenja svakodnevnice, podizanje kulturne ponude i kulturne tražnje.

GG dijalozi“ predstavljaju ciklus interaktivnih razgovora iz raznovrsnih oblasti. Održavaju se u prostorijama Gradske Gerile i Urban Incubatora, u ulici Kraljevića Marka 8, u vidu predavanja, književnih večeri, filmskih projekcija, umetničkih performansa, kao i različitih oblika diskusije. Sam dijalog se odvija kroz aktivnu razmenu domaćina i gosta, sa ciljem edukacije, podizanja svesti o značaju neformalnog obrazovanja, deljenja iskustava i znanja, kao i razvijanja kritičkog mišljenja među mladima.

Dijalozi se održavaju dva do četiri puta mesečno, u okviru Gradske Gerile, uz podršku Goethe – Instituta i Doma omladine.

Za više informacija posetite sajt Kockavica ili Facebook stranicu.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *