Na FON-u održano finale studije slučaja za srednjoškolce

U četvrtak, 24. decembra je na Fakultetu organizacionih nauka u organizaciji Case Study Club-a održano srednjoškolsko takmičenje u izradi studije slučaja. Finale je otvorio svojim govorom prodekan za nastavu Aleksandar Đoković. Mladi takmičari su imali pred sobom zadatak vezan za kompaniju Coca Cola sa portfolijem brendova Next, pri čemu su pokazali zavidnu posvećenost i znanje. Uzevši u obzir to da su takmičari četvrti razred srednjih škola, kvalitet njihovih radova je pozitivno iznenadio predstavnike kompanija i članove kluba. 

slika1

Na samom projektu je učestvovalo 11 beogradskih srednjih škola i više od 2100 đaka je upoznato sa projektom. Najboljih 90 takmičara su se u 25 timova borili u polufinalu 22. decembra, nakon čega je najboljih 8 prezentovalo svoja rešenja u finalu pred žirijem.
Žiri su činili Ivan Stojanović (brand manager Sparkling), Katarina Lero (brand manager Juice), dr Slavica Cicvarić Kostić, profesor na Fakultetu organizacionih nauka, Julija Žigić (senior Brand Manager Still beverages) i Miloš Milosavljević, koordinator projekta.
 slika2

Pred žirijem je nakon prezentacija bio ozbiljan zadatak, ali su se prva tri tima ipak za nijansu izdvojila od ostalih, a među njima su raspored odlučili detalji i jačina utiska koji su ostavili na žiri.
Treće mesto, tim “Jabuke” iz VI beogradske gimnazije činili su Danilo, Aleksa i Dušan. “Novogado” iz III beogradske gimnazije koji su činili Milja, Jovan i Simona su bili drugi, a na pobedničko postolje učionice 201 su se popeli Luka, Aleksandra i Miloš, učenici XIV beogradske gimnazije koji su zaista bili za “korak više” ispred ostalih, što je ujedno i naziv njihovog tima. 

slika3

 Na kraju, možemo reći da je ovo prvi projekat ovakve vrste na Fakultetu organizacionih nauka i da se nadamo da nakon njega sledi niz ovako uspešnih projekata za edukaciju onih koji možda još uvek nisu odlučili kojim će putem krenuti u svom životu, a u sebi nose primetan potencijal. 

 

Moma Kovačević 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *