Sinergija 2016 – Integrated Destination

Sinergija je Microsoftova  IT konferencija koja je namenjena okupljanju stručnjaka i entuzijasta iz  IT i biznis zajednice širom sveta koji su voljni da prenesu svoja znanja i veštine na veliki broj učesnika željnih da nauče nove tehnologije i generalno prošire znanja u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija. Ove godine održana je u hotelu Crown Plaza u Beogradu od 17. do 19. oktobra. 

Sinegrija 2

Korišćenjem najsavremenijih tehnologija, metoda i alata, učesinici su mogli da se informišu o najnovijim trendovima u poslovnom svetu, informatici kao i da upoznaju i razmene znanja sa drugim učesnicima. Konferencija ne samo da je unapredila razmišljanja IT stručnjaka i menadžera i studenata već je bila od ogromne koristi svima koji žele da na svaki način upotpune kako svoj posao tako i studiranje i svakodnevne aktivnosti.

Pored tradicionalnog oblika predavanja, svi prisutni su imali priliku da učestvuju i u raznim igricama kao i da iskuse nove interaktivne sadržaje na konferenciji. Postojala je i mogućnost učestvovanja i u zanimljivoj nagradnoj igri. Putem aplikacije na smart telefonu, učesnici su prikupljali eBeacone i tim putem sakupljali poene kojim su se kasnije kvalifikovali za učešće u velikoj nagradnoj igri i osvojili mnoštvo vrednih nagrada.

Sinegrija 3

Tehnički dani

Sinergija16 je izašla u susret svima koji žele da rade na sebi i unaprede znanja iz svojih sfera interesovanja putem najnovijih ideja i tehnologija modernog sveta. Predavači iz raznih vrlo uspešnih kompanija kao što su Microsoft, NIS a.d, Extreme d.o.o, Ekobit, Veeam, Heineken, Saga i mnoge druge, su sa osmehom na licu bili spremni da sva svoja znanja i veštine prenesu na sve prisutne, odgovore na sva pitanja i da se pritom i sami druže i razmenjuju iskustva. 

Biznis dan

Pored održanih tehinčkih predavanja, učesnici su imali priliku da iskuse i Biznis dan čija je svrha bila povećanje motivacije uz panel diskusije na teme značajne u oblasti digitalne transformacije a koje utiču na biznis. Putem otvorene diskusije, razmatrane su teme poput: kako unaprediti komunikaciju između donosioca odluka vezanih za IKT industriju i kakve su perspektive koje nove tehnologije otvaraju kada je u pitanju ekonomski rast Srbije. Učesnici na ovom panelu su bili zaista vrhunski stručnjaci iz ovih oblasti kao što su predstavnici Telekoma, Nordeusa, Ministarstva i Microsofta Srbija i Crna Gora.

EDU Sinergija – Transorm Education 

Tema obrazovanja je takođe bila jedna od novosti na ovogodišnjoj Sinergiji gde je Microsoft prikazao kako tehnologije utiču na tu oblast kao i približio prisutnima ideju EU Code Week-a održanog 19.10.2016. u Crowne Plazi koji ima za cilj da kao kreativna radionica svakome predstavi programiranje na interesantan način.

Sinegrija 4

Izvori : www.mssinergija.net www.mondo.rs www.drugastranaracunara.rs 

Nataša Cvetanović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *