Uspešno održan prvi FON Quiz

Ovog vikenda, Unija studenata FON-a je sprovela u delo jedan, sudeći po kritikama, vrlo uspešan projekat. U saradnji sa PabKVIZ-om, firmom osnovanom od strane bivših studenata našeg fakulteta, organizovala je prvi FON Quiz. Razgovarali smo sa Tijanom Stamenković, članicom Unije o samoj ideji projekta, kao i sa Mihailom Rajačićem, članom pobedničkog tima kviza koji teži da postane tradicija. 

Kako si došla na ideju da se napravi kviz, jer kao projekat se razlikuje od svih ostalih? 

Zapravo nisam ja došla na ideju za projekat, već je ona nastala kao rezultat zajedničkog brejnstorminga na kom smo razmatrali ideje za projekte koje ćemo raditi. Moj doprinos je predlog da se to odradi sa PabKVIZ-om.
Videla sam to kao priliku da sjajnu atmosferu koju ova ekipa pravi u pabovima prenesemo i u amfiteatar, ali i da našim kolegama damo priliku da se međusobno takmiče, pre svega u znanju koje stiču na fakultetu, i osvoje vredne nagrade. 

Kakvo je bilo interesovanje studenata? 

Interesovanje studenata je bilo iznenađujuće veliko, za malo više od sedam dana koliko su bile otvorene prijave imali smo preko 50 prijavljenih timova! Nažalost, kapacitet amfiteatra je takav da smo mogli samo 32 da primimo, ali ćemo se potruditi da ovaj događaj ponovimo, kako bi i ostale kolege imale priliku da učesvuju. 

I za kraj, tvoj komentar na događaj? 

Iskreno sam jako ponosna na tim ljudi koji je radio, nivo odgovornosti, proaktivnosti i organizovanosti koje su oni pokazali su zaslužni za to što je događaj tako dobro prošao. Prezadovoljni smo jer je celo veče proteklo u druženju, pozitivnoj atmosferi, muzici i smehu, ali takođe jer su na kraju naše kolege dobile vredne zaslužene poklone. Drago nam je kad čujemo samo pozitivne komentare i pitanja da li će se kviz održati opet jer je to pokazatelj da to što radimo – radimo dobro.
Ujedno bih istakla i sjajnu PabKVIZ ekipu bez koje ne bi to bilo to, koji su uspeli da nas sve nasmeju uvodnim snimkom i skečevima tokom večeri, ali i da budu krajnje ozbiljni masteri kviza.
Zahvalila bih se i asistentima koji su došli i podržali naš projekat. 

Koje pitanje ti je bilo najzanimljivije? 

Najzanimljivije pitanje za mene je bilo pitanje vezano za seriju Mućke. Tu seriju sam gledao mnogo puta od početka do kraja, i bez preterivanja mogu reći da mi je omiljena, pa me je jako obradovalo da su se i organizatori setili nje. Deo pitanja sa imenom zgrade u kojoj porodica Troter živi je zaista zahtevao dobro praćenje serije. 

Šta je to što je tvoj tim izdvojilo od ostalih i dovelo ga do pobede? 

Mislim da je naš tim izdvojilo to što su nam interesovanja zaista prilično različita, pa smo na pitanjima koja su iz oblasti potpuno nevezanih za sam fakultet u većini sličajeva imali nekoga ko bi se nakon određenog vremena setio odgovora. 

Da li bi nešto promenio u konceptu takmičenja? 

Koncept takmičenja mi se veoma dopao i mislim da ne treba da pretrpi značajnije promene. Možda bih dodao da se, kao što je postojalo nadmetanje između dve vodeće ekipe pred publikom. sa 12 pitanja na kraju kviza, uvede još jedna plej of runda. Pri tome, prvoplasirani bi se borili sa četvrtoplasiranim, drugoplasirani sa trećeplasiranim kroz 12 pitanja, i tim putem bi se određivali finalisti. Mislim da bi time doprineli atmosferi i dinamičnosti samog kviza. 

Jovana Nikitović 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *