Muzika kao terapija kroz život – Laura Pergolici (LP)

Let’s raise a glass or two
To all the things I lost on you…

Ako vam ime LP ne zvuči poznato, onda se udobno smestite i pročitajte tekst. 

Laura Pergolici (Laura Pergolizzi), poznata po svom scenskom imenu, LP, je američka pop/rok pevačica i tekstopisac, poreklom iz Hantigona – Long Ajlend. Odrasla je u akademskoj porodici. Majka joj je bila operska pevačica, pa odatle fantastičan glas i ljubav prema muzici. Pevačica koja ima zapanjujuće vokalne sposobnosti, talentovana na više načina, što glasom, tako i tekstovima koje sama piše. Svoju muzičku karijeru je započela kao tekstopisac, pisala je pesme i za druge izvođače, napisala je oko 140 pesama, među kojima je popularna pesme Rijane Cheers i Kristine Agilere Beautiful People. Nekoliko njenih pesma je korišćeno i u reklamama. Svoje pesme obično zasniva na svom životnom iskustvu, te je tako hit Lost on you nastao kao odnos duge veze.

laura sa devojkom

Iako je svoj prvi album izdala 2001. godine, nije je bilo sve do 2011, kada se nakon skrivanja iza drugih, pojavila pesmom Into the Wild na sceni i pokazala svoj talenat. Muzika je za nju način življenja, prevazilaženja prepreka i povratak u mirnu luku.

Neobičnog izgleda, slika veoma androgenog umetnika, poput ikone Dejvida Bovija i Princa, fascinira na lep način. Izgled kao inspiracija u kojem se oseća da nosi mušku i žensku energiju unutar sebe. Na grudima ima tetovažu velikog broda koja za samu umetnicu predstavlja simbol putovanja i da najbolje iskustvo čovek nosi iz borbe. Dok svoje pesme peva, čini se kao da ponovo proživljava ta iskustva. Ima nepogrešiv stil u vidu muških odela, Rej Ban naočara, kožne rok jakne i ravnih cipela. Sitne građe sa kovrđavom kosom preko lica i minđuše sa priveskom krsta.

Često se može videti sa ukulele u ruci koje je naučila da svira uz Bitlse preko interneta.  U pesmama se može čuti i njeno zviždanje koje ume da uklopi uz sve. Njena muzika sadrži elemente indi pravca, roka, ali i popa, savršen miks svega pomalo. 

laura

Svoj single Muddy Waters izdaje u septembru 2015. godine. Do tada je imala tri albuma koja nisu doživela svetsku slavu. Ova pesma se pojavljuje u završnoj sceni četvrte sezone serije Orange is the new black. Svetsku popularnost joj je donela pesma Lost on you, koja je objavljena 21. novembra. Pesma je ubrzo postala top jedan na svim listama. U svojim pesmama govori obično o tekšoj tematici, o ljubavnim temama, agoniji otuđenja. Svojom muzikom dira u dubinu duše. Kada peva akustik, tu postaje još moćnija i ogromna. 

Singlovi Muddy Waters, Lost on You, Other people, Tightrope, Tokyo Sunrise su samo najava njene uspešne karijere koja će doneti mnoštvo drugih. Na nama je da čekamo i da vidimo šta će nam u budućnosti ova pevačica spremiti, a do tada da slušamo njene dobro poznate pesme: https://www.youtube.com/user/whoisLP/featured

Izvor informacija:  www.buzzedfeed.com; www.vmagazine.com; www.elle.com

Izvor forografija: Instragram LP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *