Wizz Air – putovanja za svakoga

Svet je poput knjige. Oni koji ne putuju su pročitali samo jednu stranicu. – Avgustin

Putovanja su san većine; svako je bar jednom poželeo da oseti šarm Pariza, odigra flamenko u Barseloni ili se počasti šopingom u Milanu. Putovanje avionom je definitivno najbrži način stizanja do željene destinacije, a slovi i za najbezbedniji. Nepristupačnost avionskih karata, ipak, može učiniti da se posete evropskim gradovima posmatraju kao luksuz dostupan samo retkima. Da ovo zadovoljstvo svima bude omogućeno, postarale su se takozvane low cost avio kompanije.

Wizz Air već 13 godina važi za najveću niskotarifnu avio kompaniju u Istočnoj i Srednjoj Evropi. Njihovi Erbas avioni svakog meseca prevezu više stotina hiljada putnika na brojna evropska odredišta, među kojima su Ajndhoven, Antalija, Venecija, Rim, London, Valensija, Madrid, Frankfurt, Bukurešt i drugi.

Wizz Air slika2

Bez obzira na očiglednu troškovnu prednost, među putnicima postoji doza skepticizma prema niskotarifnim avio kompanijama. Da li niža cena karte znači da je usluga lošija? Da se rezervacije teže vrše? Da je let nebezbedan?

Uprkos uobičajenom verovanju, cene avionskih karata nisu niske zato što je i bezbednost niska.  Istina je da regularne avio kompanije naplaćuju više jer putnicima nude određene dodatke:  obroke i pića bez dodatne naplate, dozvoljenih nekoliko desetina kilograma prtljaga i slično. Dakle, većom sumom novca plaćate dodatke, a ne Vašu bezbednost.

Low cost kompanije za prevoz putnika često koriste potpuno nove avione, time im omogućavajući iskustvo letenja do tada nekorišćenim prevoznim sredstvom. Uglavnom su opremljeni savremenom tehnologijom i kožnim sedištima. Održavanje aviona prepušteno je kompanijama čija je to specijalnost, poput kompanije Lufthansa Technik.

Cene karata su često dodatno snižene usled promocija koje kompanije organizuju, a popusti mogu iznositi i do 30%. Noćni letovi takođe koštaju manje, a od sajtova kompanija Vam mogu stizati obaveštenja kada su cene najniže za rutu koja Vas interesuje.

Takođe, ukoliko se pribojavate da ćete izgubiti kartu, možete odahnuti – ovakve vrste kompanija uglavnom ne zahtevaju od putnika da karte imaju kod sebe prilikom leta.

Naravno, kao i za sve rezervacije, ne zaboravite da se pre plaćanja dobro informišete o datom letu kako tokom puta ne biste doživeli neprijatna iznenađenja; obavezno pročitajte detaljan opis leta, obratite pažnju na dozvoljenu težinu prtljaga i na eventualne dodatne napomene.

Ukoliko ste već zamislili svoju omiljenu destinaciju, uputite se na www.wizzair.com i dobro proverite – možda se ona već nalazi pod odeljkom POPUSTI. 🙂

Wizz Air slika1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *