Koncerti i festivali tokom leta 2017.

Tokom leta 2017. godine biće održani brojni koncerti, festivali i muzički spektakli širom Srbije. Dajemo vam predloge za događaje koje možete posetiti po završetku ispitnih rokova ili da predahnete od učenja i zabavite se.

Arsenal Fest (Kragujevac)

slika1

Arsenal Fest će se ove godine po sedmi put održati na prostoru Kneževog arsenala, od 22. juna do 24. juna. Za ljubitelje metal muzike glavna atrakcija ove godine je bend Anthrax, a imena koja se pominju u listi izvođača su i Kerber, Orthodox Celts, Darko Rundek, Josipa Lisac i drugi. Posetioci će uz kupljene karte imati i mogućnost boravka u festivalskom kampu, kod stadiona „Čika Dača“.

Parni valjak (Beograd)

slika2

Parni valjak održaće koncert na stadionu Tašmajdan 24. juna. Iako je više puta nastupao u Srbiji, ovaj bend ne prestaje da puni arene i hale, te oni koji nisu iskoristili priliku ranije, sada će moći da ih slušaju uživo. 

Chick Corea (Beograd)

slika3

Chick Corea Elektric Band, predvođen džez pijanistom Čik Korejom, nastupaće 1. jula u Kombank areni. Poznat po mešavini džeza, roka, latino stila i fanka, ovaj muzički sastav održaće koncert u okviru turneje povodom proslavljanja 75. rođendana vođe benda. Sa već stečenim kultnim statusom na muzičkoj sceni i autentičnim, futurističkom zvukom, Chick Corea Elektric Band u Srbiji je retka prilika za slušanje kvalitetnih klasika.

Vlatko Stefanovski (Niš)

slika4

Koncert proslavljenog makedonskog muzičara sa njegovim triom održaće se u Nišu, 8. jula u dvorištu Univerziteta. Pored pesama grupe Leb i Sol, posetioci će moći da čuju i neke od narodnih hitova u njegovoj izvedbi, a koncert je deo turneje u okviru koje promoviše njegov poslednji album „Sair“.

EXIT festival (Novi Sad)

slika5

Svima već dobro poznat EXIT festival će se ove godine održati od 5. jula do 9. jula na standardnoj lokaciji, Petrovaradinskoj tvrđavi. Na nekoj od deset bina posetioci će imati priliku da slušaju brojna velika imena iz najrazličitijih žanrova The Killers, Years and years, Jason Darulo, Alan Walker, Duke Dumont i mnoge druge.

Cigarettes after sex (Beograd)

slika6

Ovaj muzički sastav, poznat po svom sentimentalnom zvuku, nastupiće 18. jula na bazenima sportskog centra „11. april“. Uglavnom promovišući se na internetu, bend je stekao svoju bazu fanova koja ima istančan ukus.

Lovefest (Vrnjačka Banja)

slika7

Jedanaesti put po redu, Lovefest će se održati od 3. avgusta do 6. avgusta u Vrnjačkoj Banji. Ljubitelji elektronske muzike moći će da slušaju izvođače kao što su Maceo Plex, Loco Dice, Mall Grab, a druga imena koja se pominju u programu su i Obojeni program, Artan Lili i Ničim izazvan.

Belgrade Beer Fest (Beograd)

slika8

Za ljubitelje piva, ali i  dobre muzike, tradicionalni Beer fest održaće se od 16. do 20. avgusta. Besplatan ulaz, raznovrsni muzički program i široka ponuda pivskih brendova, ono je što već godinama privlači ogroman broj posetilaca. Brojna imena na koja su ljudi već navikli i drugi izvođači biće zaduženi za atmosferu na Ušću.

Sting (Beograd)

slika9

Pred sam kraj leta, 17. septembra, na radost velikog broja fanova, Sting će održati koncert u Kombank areni. Sting je pre šest godina već nastupao sa simfonijskim orkestrom, a ovoga puta publika će ga slušati u njegovom primarnom pop/rok zvuku u okviru turneje 57th & 9th.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *