Youth Time letnja škola u Šangaju

Youth Time je internacionalna nevladina organizacija koja za cilj ima omogućavanje saradnje među mladim ljudima i njihovo podsticanje na društvene promene.  Od 2011. godine, organizuje godišnje letnje škole u zemljama širom sveta.
Ovogodišnja letnja škola će biti održana u Šangaju od 15. do 20. jula, s centralnom temom Pametna revolucija: Povezanost između grada i društva. Neprekidan razvoj tehnologije doveo je do pojave pametnih gradova, koji podrazumevaju korišćenje informaciono komunikacionih rešenja u brojnim oblastima urbanizacije, poput transporta, energije, izgradnje infrastrukture, i slično.
Učesnici iz različitih zemalja će imati priliku da predlože svoje ideje koje će pametne gradove na najbolji način povezati sa današnjim društvom. Neke od tema koje će biti obrađene su: budućnost kriptovaluta, marketing u doba digitalizacije, uloga IoT – a u pametnim gradovima, biotehnologija za održivu budućnost, evolucija obrazovanja u vreme pametnog razvoja, i druge.
Studije slučaja i interaktivna predavanja će pomoći polaznicima da steknu uvid u različite strategije i tehnologije koje se koriste u razvoju pametnih gradova i društava, s ciljem da inspirišu učesnike da generišu pozitivne promene u svom okruženju.

YT-logo

Glavni kriterijumi za odabir učesnika:

  • Učesnici treba da budu uzrasta od 18 do 35 godina;
  • Da imaju izražen osećaj društvene odgovornosti;
  • Da imaju iskustva u različitim neprofitabilnim aktivnostima koji doprinose društvenom razvoju;
  • Da tečno govore engleski jezik.

Neformalne aktivnosti, program, smeštaj i hrana su obezbeđeni od strane organizacije, dok su učesnici zaduženi za troškove vize i transporta.
Za više informacija posetite sajt  https://youth-time.conrego.com/home

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *