Budi mi (se) inspiracija

Kako biste reagovali da vam prijatelj kaže da u poslednjih godinu dana nije pročitao nijednu knjigu? Da li bi vam to delovalo poražavajuće ili biste to smatrali normalnim? Koliko smo danas uopšte upućeni o značaju čitanja knjiga?

Svesni ovog problema, studenti treće godine FON-a, odlučili su da pokrenu kampanju “Budi mi se inspiracija”, koja bi uticala na povećanje svesti o značaju čitanja knjiga. Kampanju su sproveli u saradnji sa Vulkan izdavaštvom, koje je sponzorisalo ovu studentsku inicijativu i poklonilo 10 knjiga. Kampanja je trajala tri nedelje, a sastojala se od promocije na društvenim mrežama, nagradne igre i književne večeri koja će se održati 14. maja i tom prilikom dodeliće se 10 knjiga Vulkan izdavaštva. Treba napomenuti da je u kampanji pomogla i  Nevena Batinić, studentkinja psihologije, koja je pokušala da sa psihološkog aspekta objasni zašto mladi danas jako malo čitaju.

Možda ova kampanja neće promeniti navike ljudi, kada je u pitanju čitanje knjiga, ali je barem skrenula pažnju da je čovek bogat i pametan onoliko koliko je knjiga pročitao.

WhatsApp Image 2018-05-12 at 16.48.16-2 WhatsApp Image 2018-05-12 at 16.48.16 WhatsApp Image 2018-05-12 at 16.48.16-3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *