Znanjem protiv Marfija i Vruće stolice

Ove godine, 19. i 20. maja, na Fakultetu organizacionih nauka premijerno će se održati potpuno rebrendiran i sveže osmišljeni projekat – „Znanjem protiv Marfija“, koji predstavlja zanimljivu i inovativnu kombinaciju dva izuzetno značajna projekta FON-ovog centra za razvoj karijere – Znanjem protiv Marfija i Vruće stolice.

FON-ov centar za razvoj karijere je neprofitna organizacija, osnovana 2004. godine na Fakultetu organizacionih nauka. Već četrnaestu godinu okuplja proaktivne studente spremne da preduzmu inicijativu i da kroz posvedenost i timski rad napreduju i usavršavaju se u profesionalnom smislu. Bavi se obezbeđivanjem potrebnih znanja, veština i iskustava neophodnih za razvoj individualnih karijera i pružanjem podrške studentima pri profesionalnom i stručnom razvoju i zapošljavanju.

Popularni Marfi bavi se približavanjem tematike javnih nastupa, savladavanja treme i sličnih veština koje će biti potrebne studentima u poslovnom svetu. Sa druge strane Vruća stolica pruža priliku studentima da kroz simulacije intervjua savladaju tehnike koje će im biti potrebne da pronađu svoje prvo zaposlenje. S obzirom na to da su u pitanju dva izuzetno popularna projekta koja iz godine u godinu pridobijaju sve veću pažnju i posećenost studenata,  odlučili smo da novi, „združeni Marfi zaslužuje i adekvatnu najavu, praćenu malom dozom misterioznosti.

Naime, krajem aprila hodnicima FON-a harao je nepoznat lik, krijući se ispod crne maske, a studenti nisu mogli da prepoznaju ko ih to konstantno prati, dodiruje kosu i poklanja parče papira sa skraćenicom ZPMVS2018. O ovoj maskoti i skraćenici brujao je ceo FON, a kada se konačno otkrilo o čemu je reč, studenti su bili i vise nego iznenađeni i oduševljeni idejom, ali i projektom.

Prvog dana projekta, u opštini Voždovac biće održana predavanja i panel diskusija, koji su posvećeni javnom nastupu i borbi protiv treme i malera, a slobodno se može reći da će studenti imati priliku da od najboljih čuju nešto više o ovoj temi:

  • Boris Teodosijević, osnivač i potpredsednik „Kluba uspešnih“, držaće predavanje na temu „Komunikacijom do uspeha – važnost i veštine javnog nastupa i oslobađanje od straha
  • Dragan Savić, strateški savetnik domaćih i multinacionalnih kompanija otkriće kako biti “Sam svoj PR menadžer”
  • U panel diskusijiPobediti Marfija – postoji li način?“ svoje znanje i iskustvo na ovu temu podeliće Una Senić i Đorđe Lovrić – voditelji Play radija, Miloš Maksimović, voditelj velikog broja emisija na kanalima O2 i TV Prva, kao i studentkinja FON-a Kristina Rakulj, pobednica svetskog Takmičenja budućih lidera u Londonu.

Drugog dana projekta održaće se interaktivne radionice na Fakultetu organizacionih nauka, gde će studenti imati priliku da se upoznaju sa glavnim procesima selekcije u najuspešnijim firmama današnjice. Svoje znanje i iskustvo vezano za ovu temu podeliće:

  • Mila Zavođa, konsultant u oblasti strateških komunikacija, a njena tema je „Putem kreativnosti do agencije iz snova”,
  • Kompanija Delhaize Srbija, koja će govoriti o “Perfect preparation prevents poor presentation” i
  • Manpower Group, koji će reći nešto vise o tome “Kako postati pravi kandidat

Trema pred javni nastup, pa makar to bilo i odgovaranje pred punim amfiteatrom, poznata je i svojstvena svim studentima. Takođe, prva i osnovna stvar koju treba imati prilikom konkurisanja za posao je dobar CV. Kada to prođemo, očekuje nas još krugova selekcije. Na ujedinjenom projektu „Znanjem protiv Marfija“ imate priliku da iz prve ruke čujete, saznate i od vodećih profesionalaca i stručnjaka naučite sve o ovome, zato zabeležite u svojim kalendarima 19. i 20. maj! Prijave traju do 18. maja, a sve informacije o projektu, kao i samu prijavu, možete pronaći na sledećem linku kao i na FB stranici.

Hajde da zajedno počnemo da pišemo istoriju novog „Marfija“ i učestvujemo na premijeri projekta o kome de naredne generacije pričati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *