Održan je prvi humanitarni turnir “Igraj za desetku” na Adi Ciganliji

Prvi humanitarni turnir “Igraj za desetku” u organizaciji nekadašnjih studenata FON-a, a sada članova GrowIT, PHP Srbija, Ardeo Solutions održan je 24. i 25. avgusta na centralnim košarkaškim terenima na Adi Ciganliji. Učestvovalo je ukupno 22 ekipe i odigrano je više od 30 utakmica.

Bivši studenti FON-a organizovali su ovaj turnir u basketu čiji je cilj bio prikupljanje sredstava za stacionar u Lipovici. Stacionar je deo Zavoda za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju “Profesor dr Cvetko Brajović” u Beogradu, jedine ustanove te vrste, ne samo u Srbiji, već i u regionu. Ovo je specijalizovana zdravstvena ustanova koja se bavi prevencijom, dijagnostikom, habilitacijom i rehabilitacijom dece i odraslih osoba sa različitim teškoćama u psihofiziološkom i govorno-jezičkom funkcionisanju. Godišnje kroz Zavod prođe oko 15.000 pacijenata.

Pored toga što je ceo turnir pratila sjajna atmosfera i druženje, učesnici turnira, ali i ostali donatori, ostvarili su na početku zacrtan cilj – prikupljeno je 250.000 dinara. Imajući u vidu da je ovo prvi humanitarni turnir za stacionar, rezultat je više nego dobar. Prikupljenja sredstva će biti iskorišćena za kupovinu preko potrebnih klima uređaja i prateće opreme, kao i za saniranje nekoliko oštećenih zidova stacionara.

Iako je reč o turniru humanitarnog karaktera, utakmice su odigrane na visokom nivou. Pobedu na turniru odnela je ekipa “Nesalomivi” pobedivši ekipu “SoGe” u finalu. Treće mesto je osvojila ekipa “SWG&M Trokadero“, dok je titulu MVP-a turnira dobio Srđan iz ekipe “Taraba”. Pored brojnih portala, medijskih kuća i poznatih ličnosti, turnir su podržali i prvotimci košarkaškog kluba FMP, Aleksa Radanov i Stefan Lazarević, koji su pobednicima uručili medalje i pehar.

MVP turnira, Srđan (Taraba)
3. mesto, SWG&M Trokadero
2. mesto, SoGe
1. mesto, Nesalomivi

Posebnu zahvalnost zaslužuje kompanija Knjaz Miloš koja se pobrinula da ekipe ne budu žedne i da u pauzi nadoknade izgubljenu energiju. Da je turnir bio veoma dobro organizovan i da su organizatori mislili na svaki detalj govori i to da su sve iskorišćene limenke, plastične flaše i čepovi dostavljeni u prave ruke, odnosno odgovarajućim reciklažnim centrima.

S obzirom na to da je turnir opravdao sva očekivanja, kako učesnika tako i publike, i da je prikupljeno dovoljno sredstava za “prvu pomoć” stacionaru, organizatori turnira su odlučili da ovaj turnir bude samo prvi u nizu turnira “Igraj za desetku“, a mi se nadamo da će istrajati u svom cilju i da će stacionar u Lipovici dobiti sve ono što mu je potrebno za savremeni rad sa pacijentima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *