Miloš Petrović je web preduzetnik i bloger, rođen 16. avgusta 1984. godine u Boru. Diplomirao na Fakultetu Organizacionih Nauka 2008. godine, na smeru Informacioni sistemi i Tehnologije. Odustao od master studija, o doktoratu nikad nije razmišljao i totalno se posvetio preduzetništvu i praksi.

Prvih godinu dana svoje karijere proveo na poslovima održavanja portala NaDlanu.com , ali ubrzo shvata da je najbolje biti sam svoj gazda. Aprila 2010. godine uplovljava u preduzetničke vode i otvara agenciju MWEB koja se bavi izradom web sajtova i internet marketingom.

Smatra da internet marketing nema smisla ukoliko se ne primeni na konkretnoj oblasti tržišta i prepoznaje spa hotele kao interesantnu oblast delovanja. Novembra 2010. pokreće specijalizovani sajt za Wellness i Spa centre koji danas predstavlja osnovu Miloševog svakodnevnog posla.

Kao predavač se posebno ponosi radom sa studentima FON-a, gde je kao saradnik u nastavi učestvovao na predmetima Elektronsko poslovanja i Internet tehnologije. Nije našao zajednički jezik sa redovnim asistentima, jer je više voleo praksu. Ipak, održava kontakt sa studentskom zajednicom i biva više puta pozivan na dešavanja u organizaciji AIESEC-a, FONIS-a i ESTIEM-a.

Aktivni je predavač na UNS školi web novinarstva, a predavao je još i na “Školi bloga” u Novom Sadu, Konrad Adenauer edukaciji, konferenciji E-Turizam, DIDS 2015 konferenciji, Nova Energija i mnogim drugim dešavanjima.

Pošto smatra da čovek ne može biti web preduzetnik ukoliko se ne bavi razvojem web zajednice, sa svojim najbližim kolegama aprila 2013. godine organizuje prvu WebDan konferenciju, koja prerasta u tradicionalni događaj.

Do sada zvanično blogovao sa više domaćih i regionalnih konferencija, a svojim najvećim blogerskim uspehom smatra odlazak na LeWeb konferenciju decembra 2013. godine u Parizu.

Ipak, Milošu posebnu pažnju privlače putovanja, i nakon vrlo čitanih tekstova o Platamonu i Rodosu pokreće novi blog o putovanjima, a svoj Instagram profil u potpunosti fokusira u tom pravcu. Nakon svega, opravdano za sebe kaže da je bloger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *