Časopis InterFON

osnovali su studenti Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu sa željom da obezbede prave informacije potrebne studentima i time poboljšaju kvalitet studiranja u Srbiji.

Misija časopisa je da pruži studentima kvalitetne, korisne i zanimljive informacije, da omogući članovima redakcije da uče, razvijaju se i rade u timu, da predstavi FON kao najbolji fakultet u Srbiji i pomogne da tako i ostane.

Vizija časopisa je da bude najbolji studentski časopis u regionu koji ima verne čitaoce i uspešan tim koji stoji iza svega.

Naše vrednosti:

Razvoj –razvijati časopis, razvijati članove redakcije i podsticati čitaoce da se razvijaju kako u profesionalnom smislu, tako i kao ljudi.

Neutralnost – časopis je apolitična organizacija. Nama je cilj da obavestimo studente o različitim temama i događajima i da im pomognemo, a nikako da utičemo na njihove stavove.

Jedinstvo – redakciju čini tim različitih ljudi koji su okupljeni oko iste ideje i koji uz pozitivnu energiju i dobre odnose rade na tome da ona bude ostvarena.

Tolerancija – redakciju čine studenti koji su otvorenih shvatanja i ne dele ljude ni prema kojim kriterijumima. Ne podržavamo nasilje, mržnju ili bilo kakvo ugrožavanje nečijeg integriteta.

Kvalitet – sve što radimo, radimo najbolje što možemo i pružamo prave informacije.

InterFON se bavi mnogim temama značajnim i interesantnim za studente. Svakodnevno izlaze vesti o najboljim konferencijama i seminarima kako bi motivisali studente da se razvijaju, internacionalnim razmenama i stipendijama, sjajnim projektima u koje mogu da se uključe.

Postoji nekoliko stalnih rubrika gde možete pročitati intervjue sa najboljim asistentima i profesorima FON-a, sa najuspešnijim studentima i bivšim studentima Srbije i onima koji su inostranstvu, mnogo korisnih informacija o FON-u, studiranju, kao i zanimljivih tekstova i informacija o tome gde i kako možete provesti svoje slobodno vreme u Beogradu. S vremena na vreme InterFON organizuje nagradne igre kako bi obradovao verne čitaoce.

InterFON podržava humanitarne akcije.

Promovišemo sport, aktivizam i prave vrednosti kod mladih.

Redakcija je počela da radi 7. novembra 2009. godine. U početku je časopis imao štampano izdanje, što se u međuvremenu promenilo, te smo sada orijentisani ka razvijanju sajta i internet promociji. InterFON je vodilo troje urednika, imao nekoliko štampanih izdanja i promenio je tri sajta, da bi se tokom svega toga razvijao i postajao sve bolji.

Redakciju sada čini tridesetak stalnih članova, dok uz to imamo članove koji nam pružaju podršku kad god nam je to potrebno, kao i veliki broj autora i dopisnika sa mnogih fakulteta u Srbiji i nekoliko njih koji nam pišu iz inostranstva.

Pored urednika i zamenika članovi redakcije su raspoređeni u timove. Tim za korporativne odnose (CR) zadužen je za ostvarivanje i održavanje saradnje sa kompanijama, studentskim oranizacijama i fakultetima. Tim za odnose sa javnošću (PR) je tu da izgradi imidž i reputaciju časopisa, kako putem interneta i društvenih mreža tako i u svakodnevnim interakcijama sa korisnicima. Tim za informacione tehnologije (IT) i tim za dizajn (D) sarađuju kako bi časopis imao funkcionalan i dobar sajt. Najbrojniji je tim autora i dopisnika (A&R) koji uvek stvaraju kvalitetan sadržaj za časopis. A kao spona tu je tim za međuljudske odnose (HR) koji radi na tome da obezbedi najbolje ljude za redakciju i da ih motiviše da uvek mogu da budu bolji.

Zadovoljni smo onim što je do sada postignuto, s obzirom da je InterFON nastao ni iz čega da bi sada bio časopis koji je poznat čitavom Univerzitetu u Beogradu, a i šire, što nam daje motivaciju da uvek radimo više i bolje kako bismo i mi sami bili bolji i pružili i više od onoga što se od nas očekuje.

Za sve one koji žele da postanu deo uspešnog i prijateljskog tima, za one koji žele da saznaju mnogo toga korisnog i zanimljivog, za sve one koji kad porastu žele da budu bolji ljudi…

InterFON je tu za one koji žele više!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *